Ce formalitati trebuie sa indeplineasca o persoana, care la divort a optat pentru pastrarea numelui preluat la casatorie, iar acum, dupa cativa ani de la divort, doreste sa-si schimbe numele in cel de fata?
Multumesc
Da. Conform Ordonantei Guvernului nr.41/2003 aprobata prin legea 323/2003 schimbarea numelui sau prenumelui se face pe cale administrativa.
Pentru a opera aceasta schimbare trebuie adresata o cerere la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanei ce functioneaza pe langa primaria comunala ,oraseneasca sau a municipiului Bucuresti.
Am fost la primarie si m-au trimis la Judecatorie, pe motiv ca acolo trebuie sa fac cererea. La judecatorie mi-au spus sa ma duc la un avocat sa-mi formuleze el nu stiu ce cerere. M-am dus la un avocat... habar n-avea ce trebuie sa faca. M-a trimis si el la primarie ca acolo ar trebui sa depun o cerere...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Schimbare nume copil
lucialuca
Buna ziua! Un copil a fost recunoscut de tatal biologic la nastere, dar mama a dorit ca baiatul sa poarte numele ei, parintii nefiind la acel moment casatoriti ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie
ana56
Sora mea , 60 ani, nu a fost casatorita in acte cu barbatul cu care are un copil.Copilul ,baiat , poarta numele de familie al tatalui.
Tatal, in prezent este ... (vezi toată discuția)