avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume

Ce formalitati trebuie sa indeplineasca o persoana, care la divort a optat pentru pastrarea numelui preluat la casatorie, iar acum, dupa cativa ani de la divort, doreste sa-si schimbe numele in cel de fata?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cornel munteanu , utilizator 10:38, 9 Octombrie 2012
Da. Conform Ordonantei Guvernului nr.41/2003 aprobata prin legea 323/2003 schimbarea numelui sau prenumelui se face pe cale administrativa.
Pentru a opera aceasta schimbare trebuie adresata o cerere la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanei ce functioneaza pe langa primaria comunala ,oraseneasca sau a municipiului Bucuresti.

Am fost la primarie si m-au trimis la Judecatorie, pe motiv ca acolo trebuie sa fac cererea. La judecatorie mi-au spus sa ma duc la un avocat sa-mi formuleze el nu stiu ce cerere. M-am dus la un avocat... habar n-avea ce trebuie sa faca. M-a trimis si el la primarie ca acolo ar trebui sa depun o cerere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil lucialuca lucialuca Buna ziua! Un copil a fost recunoscut de tatal biologic la nastere, dar mama a dorit ca baiatul sa poarte numele ei, parintii nefiind la acel moment casatoriti ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie ana56 ana56 Sora mea , 60 ani, nu a fost casatorita in acte cu barbatul cu care are un copil.Copilul ,baiat , poarta numele de familie al tatalui. Tatal, in prezent este ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie nicol-dd nicol-dd Desi nu am nicio intentie sa divortez, am motive personale sa schimb numele acordat de catre sotul meu la casatorie in cel purtat anterior. Daca acest lucru ... (vezi toată discuția)