avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces partaj

Buna ziua!
doresc sa ma ajutati in urmatoarea problema:
in urma cu 2 luni am finalizat divortul cu fosta mea sotie la notar,si in urma acestui divort s-a stabilit ca minorul rezultat din casatorie va ramane impreuna cu mama,eu urmand sa platesc lunar pensia de intretinere.
Pasul 2 pe care doresc sa-l fac este sa inaintez un proces de partaj, insa prima problema este ca eu nu ma aflu in Romania, si nici nu am cum sa revin prea curand.Exista vreun termen pana la care pot initia un astfel de proces?
2.Tot ceea ce am dobandit in timpul casatoriei este pe numele sotiei.Mentionez ca mariajul a durat 1 an si 10 luni.Am vreo sansa sa inaintez un astfel de proces?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:26, 9 Octombrie 2012
Puteti cere partajul oricand, nu sunteti conditionat de vreun termen. Il puteti incepe si prin imputernicit, nu trebuie sa va prezentati musai.
Veti imparti bunurile cumparate pe perioada casniciei, nu conteaza ca sunt pe numele sotiei, conteaza sa fie bunuri comune.
Procesul il puteti formula oricand, personal sau prin procurator, puteti angaja si un avocat in acest sens, persoane cu care sa tineti legatura.

Nu este insa indicat sa intarziati partajul, stiut fiind ca bunurile se degradeaza in timp, pierzandu-si valoarea. In plus ele pot fi si instrainate, daca sunt numai pe numele sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! doresc sa divorțez de soț, comportamentul sau fiind ... Cristina.A. Cristina.A. Bună ziua! Doresc sa divorțez de soț, comportamentul sau fiind instabil și agresiv verbal, atât cu mine, fiul din prima căsătorie în vârstă de 17 ... (vezi toată discuția)
Fosta soție i-a trimis fiicei noastre, fără să știu, bani cu care și-a cumpărat două case. suntem în partaj, pot fi trecute aceste case în proces? lucian1966 lucian1966 sunt divortat de sotie,dar in perioada cand nu eram divortati legal sotia a trimis fiicei noastre bani cu care a cumparat pe numele ei ...al fiicei....2 ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu bunurile dobandite inainte de ce de-al ii-lea mariaj ? p1967 p1967 Buna ziua ! Sunt divortata,am un singur copil care este major.Nu am facut partajul pana la aceasta data gandindu-ne ca toate valorile materiale vor ramane la ... (vezi toată discuția)