avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla cu bunurile dobandite inainte de ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla cu bunurile dobandite inainte de ce de-al II-lea mariaj ?

Buna ziua !
Sunt divortata,am un singur copil care este major.Nu am facut partajul pana la aceasta data gandindu-ne ca toate valorile materiale vor ramane la unicul nostru fiu.Viitorul meu sot nici el nu a facut partajul considerand ca toate valorile materiale vor fi ale fiicei lor.
La sfarsitul acestui an ma voi casatori pt.a II a oara si nu stiu cum sa reactionez incat valorile fiecaruia din primul mariaj sa nu se instraineze .
Va multumesc din suflet!
daca vreti sa fiti sigura ca bunurile din prima casatorie ii vor reveni fiului dvs ., ati putea de comun acord cu fostul sot, sa-i faceti acte fiului . impreuna va adresati unui notar si fiind probabil vorba de un bun comun , nici nu mai trebuie sa faceti partajul , ci faceti direct acte pe numel fiului . daca amandoi parintii sunteti de acord in aceasta privinta .
puteti incheia un act de v-c cu clauza de uzufruct viager, de ex.
parerea mea este ca ar fi indicat sa rezolvati problema bunurilor , inainte de cea de -a doua casatorie .
Bunurile dobandite inaintea mariajului nu vor fi cuprinse in masa partajabila.



Puteti perfecta un act translativ de proprietate, in ceea ce priveste bunurile dobandite in timpul mariajului.


Puteti opta pentru regimul separatiei de bunuri.

In cadrul regimului separatiei de bunuri fiecare sot este proprietarul bunurilor dobandite inaintea casatoriei si al bunurilor dobandite in nume propriu in timpul casatoriei .

La incheierea conventiei matrimoniale de adoptare a regimului separatiei de bunuri, notarul trebuie sa intocmeasca un inventar al bunurilor mobile proprii ale fiecarui sot .


In acest regim, niciunul din soti nu poate fi tinut de obligatiile asumate de celalalt sot, cu exceptia celor pentru acoperirea cheltuielilor obisnuite ale casatoriei si a celor legate de cresterea si educarea copiilor


Prin conventie matrimoniala, partile pot stipula clauze privind lichidarea acestui regim in functie de masa de bunuri achizitionate de fiecare sot in timpul casatoriei.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract sau act notarial Poizan Poizan Buna ziua, Sunt casatorita si doresc sa realizez un contract, sau un act notarial, prin care sotul renunta la toate bunurile mobile si imobile in caz de ... (vezi toată discuția)
Contract de casatorie krystyb krystyb Am fost casatorit am divortat si nu am facut partajul. Doresc acum sa ma casatoresc cu altcineva. Bunurile sau banii obtinuti in urma partajului din prima ... (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)