avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de casatorie

Am fost casatorit am divortat si nu am facut partajul. Doresc acum sa ma casatoresc cu altcineva. Bunurile sau banii obtinuti in urma partajului din prima casatorie si din eventualele mosteniri devin bunuri comune ?
Ajuta la ceva un contract de casatorie facut inainte de incheierea casatoriei?
Cel mai recent răspuns: krystyb , utilizator 20:44, 9 Decembrie 2011
Bunurile obtinute din alta casatoriei in urma partajului nu devin bunuri comune intr-un alt mariaj! Ar fi de recomandat sa incheiati un fel de conventie matrimoniala inainte de casatorie...
Inaintea casatoriei puteti incheia o conventie matrimoniala optand pentru unul din cele trei tipuri: regimul legal, adica al comunitatii de bunuri, bunurile achizitionate in timpul casatoriei de fiecare din soti sunt bunuri comune, regimul separatiei de bunuri, bunurile achizitionate in timpul casatoriei de catre unul din soti sunt bunuri proprii sau regimul conventional in care sotii se inteleg ca anumite bunuri sa devina comune. acasta conventie se incheiei in forma autentica la notar inainte de oficierea casatoriei. Bunurile care sunt dobandite inaintea casatoriei raman bunuri proprii.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prenupțial / bunurile de dinainte de căsătorie Hapciu1 Hapciu1 Buna ziua. Bunurile obtinute inainte de casatorie, vor deveni bun comun dupa casatorie? Exista vreo lege care stipuleaza aceste lucruri? Multumesc (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală ... majestik majestik Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală la care mi-a atras atenția și notarul,am lăsat acea casă în regimul matrimonial cu bunuri ... (vezi toată discuția)