avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract sau act notarial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract sau act notarial

Buna ziua,

Sunt casatorita si doresc sa realizez un contract, sau un act notarial, prin care sotul renunta la toate bunurile mobile si imobile in caz de divort (indiferent cine depune cererea de divort).
Stiu de schimbarea regimului de casatorie, dar asta afecteaza doar ce vom cumpara de acum inainte, nu si ce am cumparat anterior.
Exista un astfel de act? Este legal? Se poate intocmi?

Va multumesc.
Nu exista asa ceva. Daca va divorta se va pune problema la acel moment a partajului. dansul va putea declara ca nu a avut nicio cota de contributie la achizitionarea bunurilor.
Multumesc.
Asta inseamna ca ar trebui sa fiu la ....mila lui?
Daca de exemplu schimbam conventia matrimoniala, apartamentul pe care apare doar numele meu, se imparte oricum, fiind cumparat in timpul altei conventii?
Faceti partaj in timpul casatoriei, pentru aparament, domnul declara ca a avut o cota de 10% de contributie la achizitionarea lui. apoi faceti conventie matrimoniala de separatie pentru bunurile ce le veti achizitiona pe viitor.
Clauza pe care o vreți este nelegala.
Mergeți la notar.
Se poate rezolva.
Sistati comunitatea de bunuri prin imparteala .

Ulterior, adoptati o conventie de separatie de bunuri.


In cadrul regimului separatiei de bunuri fiecare sot este proprietarul bunurilor dobandite inaintea casatoriei si al bunurilor dobandite in nume propriu in timpul casatoriei .

La incheierea conventiei matrimoniale de adoptare a regimului separatiei de bunuri, notarul trebuie sa intocmeasca un inventar al bunurilor mobile proprii ale fiecarui sot .


In acest regim, niciunul din soti nu poate fi tinut de obligatiile asumate de celalalt sot, cu exceptia celor pentru acoperirea cheltuielilor obisnuite ale casatoriei si a celor legate de cresterea si educarea copiilor


Prin conventie matrimoniala, partile pot stipula clauze privind lichidarea acestui regim in functie de masa de bunuri achizitionate de fiecare sot in timpul casatoriei.



Alte discuții în legătură

Regimul matrimonial ales (separatia de bunuri), inainte de casatorie carmen bodeanu carmen bodeanu Buna ziua! Daca unul din soți detine bunuri mostenite inaintea căsătoriei,sau prin act de vinzare-cumparare cu uzufruct viager(mama a vândut fiului un ... (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala ContSters261004 ContSters261004 Buna ziua, In legislatia romana exista contract sau conventie, care sa permita in cazul unui cuplu casatorit, ca bunuri care au fost dobandide in timpul ... (vezi toată discuția)