avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon de familie cu sot in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon de familie cu sot in strainatate

Buna ziua!
Ma confrunt cu o speta inca neintalnita de mine, si m-am gandit sa incerc sa obtin o parere in acest loc.
Astfel, in urma divortului, copilului i s-a stabilit domiciliul la mama, custodie comuna, iar sotul a fost obligat la pensie alimentara 1/4 din venit.
Ulterior, sotul a plecat sa lucreze in strainatate, fara sa mai plateasca pensia sau sa mai dea semne de existenta.
Acum, mama doreste sa-l actioneze in judecata si sa ceara fie custodia exclusiva asupra copilului, fie plata pensiei restante.
Problema care se pune e ca nimeni nu stie unde poate fi gasit tatal, ci doar ca acesta e in Germania.
As fi dorit sa intreb daca stie cineva vreo procedura care va duce la gasirea lui pe cale oficiala (fara detectivi particulari, etc), sau daca formularea unei plangeri penale pentru abandon de familie va duce la vreun demers al autoritatilor pentru a-l gasi?
Multumesc,
Va doresc o zi buna in continuare!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:41, 9 Octombrie 2012
Puteti cere ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca pe motivul ca pe tata nu-l interseseaza de copil, nu plateste pensie etc.
Separat de aceasta actiune, va puteti adresa unui executor judecatoresc pt a executa bunuri sau venituri ale sotului in tara ( daca sunt) sau/si politiei cu o plangere pt abandon.
Nu stiu sa va spun daca plangerea penala va avea efectul scontat, eu sunt mai pesimista

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face recurs unei sentinte definitve si irevocabile privind custodia minorului? ghs ghs Se poate face recurs unei sentinte definitve si irevocabile privind custodia minorului? am divortat de sotul meu in septembrie 2009. Nu a platit pensia ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara - consecinte neplata, propunere adoptie copil pisicuta33 pisicuta33 buna ziua, am si eu o neliniste.Nu am platit pensia alimentara de 2 luni iar fosta sotie ma dat in judecata eu fiint plecat din tara dar ea stia acest lucru si ... (vezi toată discuția)