avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducãtor deþinãtor al certificatului emis de ...
Discuție deschisă în Traduceri

Traducãtor deþinãtor al certificatului emis de Ministerul Culturii

Buna ziua. Sunt un traducator care a luat examenul de la Ministerul Culturii in domeniile medicina si literatura. Nu doresc sa fiu inregistrat de Ministerul Justitiei, de aceea nici nu am dat examenul juridic, dar doresc sa imi exercit profesia doar in domeniile mele, cu stampila, emitere chitanta, etc. Informatiile pe care le gasesc pe internet sunt contradictorii, as dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru obtinerea autorizatiei legale de exercitare a profesiei daca nu sunt autorizat in domeniul juridic ci doar in alte domenii. Imi deschid un PFA, un SRL, sau doar ma inregistrez la nivel local pe langa administratiile fiscale? De asemenea, am dreptul sa traduc si in alte domenii (in afara de cel juridic, bineinteles) sau doar in cele doua alese de mine?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adela20 , utilizator 16:33, 18 Decembrie 2012
Pentru exercitarea profesiei de traducator detinator al certificatului emis de MC in domeniile mentionate va puteti infiinta PFA la Oficiul National al Registrului Comertului. Certificatul mentionat atesta pregatirea profesionala in domeniul in care doriti sa desfasurati activitatea.
ONRC: [ link extern ]
Ghid infiintare PFA:
www.avocatnet.ro/content/for...
Spre deosebire de traducatorii autorizati de Minsiterul Justitiei, Dvs. nu puteti efectua decat traduceri in domeniile pentru care aveti certificatul emis de MC.
L.C.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
Laura Ciobeica, moderator
Un traducator detinator al atestatului de la Ministerul Culturii are dreptul sa-si faca stampila si daca da, ce scrie pe acesta?
Se va numi traducator atestat de M. C.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat DASY DASY As vrea sa stiu pentru ce domeniu trebuie sa sustin examenul de traducator autorizat pentru a utea colabora (on line) cu un birou de traduceri autorizate? (vezi toată discuția)
Atestat traducator matilda2010 matilda2010 obtinere atestat traducator Am terminat Facultatea de Cibernetica Economica la ASE Bucuresti , unde am facut 2 ani limba engleza si Facultatea de Limba si ... (vezi toată discuția)
Traducator neautorizat IoanaAC IoanaAC Buna ziua. Sunt absolventa de facultate tehnica si doresc sa efectuez traduceri pe profil tehnic. 1. Pot efectua astfel de traduceri fara a avea autorizatia ... (vezi toată discuția)