avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare imobil mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare imobil mostenit

Buna ziua. Acum ceva timp sotia mea a mostenit un apartament in Baia Borsa Maramures, si la mostenit cu o datorie de 4000 ron. Am sunat femeia respectiva sa ia banii si nu a vrut, ca avea procura fata ei (fata ei locuieste in Baia Borsa iar eu si sotia in Botosani) si mi-a zis ca fata ei se ocupa de tot (ficasa a avut grija de batrana un timp cand a neglijata a stricat actele cu ea, s-au judecat si a ramas ca batrana sa ai plateasca 4000 lei cheltuieli etc. de aici vine datoria). am fost la un executor sa ai faca o oferta de plata, cu o zi inainte sa fac oferta de plata am primit de la un executor din viseu de sus o somatie de plata a sumei de 4615 eu iam achitat 4000 fara aia 615 si acum am primit o sematie ca la data de xx ora xx sa fiu prezent la domiciliu pt executare am facut cateva poze la acte [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
luciandaniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: luciandaniel , utilizator 17:08, 9 Octombrie 2012
Somaţia primită reprezintă un act de procedură în dosarul execuţional deschis la cererea creditoarei. Diferenţa de 615 lei constă în cheltuielile de executare, pe care va trebui să le achitaţi.

Desigur, puteţi face contestaţie la executare, dar, aşa cum se prezintă lucrurile (creanţă certă, lichidă, exigibilă, constatată prin titlu executoriu), şansele sunt minime. În plus, veţi plăti şi taxa de timbru pentru contestaţie şi, eventual, onorariul avocatului creditoarei.

ok am inteles am sa ai achit si aia 615 sa imi iau de o grija
Multumesc!
Nu achitaţi creditoarei, ci executorului judecătoresc. Suma de 4.000 lei trebuia achitată tot executorului. Dacă aţi achitat-o creditoarei, comunicaţi executorului dovada achitării (sper că o mai aveţi).

Am dovada platii celor 4000 de ron de la executorul care i-a facut oferta de plata. Am sa ai achit lui cei 615 fiind onoriul lui. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita prin poprire alindobromir alindobromir solicit si eu, un raspuns urgent, la urmatoarea speta: am avut un credit la un ifn asupra caruia s-a instituit executare silita prin porpire de catre un ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita. caril_01 caril_01 am cumparat o casa si anume 5/8 din casa.mostenitorii m-au dat in judecata pentru ai despagubi pe cota de 3/8.au castigat in instanta (lucru pe care nu il ... (vezi toată discuția)
Executare silita florinzoom florinzoom Am primit azi o notificare de somatie imobiliara de la executorul judecatoresc. prin care sunt anuntat ca am de plata suna de 9000 lei creditoarei ... (vezi toată discuția)