avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme cu un angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme cu un angajat

Buna ziua,
Lucrez la o firma cu profil alimentar ( mai exact aprovizionam cele mai mari hipermarketuri din Bucuresti si tara) ,programul nostru este de luni pana duminica cu exceptia ca duminica pe timp de zi nu se lucreaza ( intre orele -06:00 si 21:00 ) si avem un angajat care refuza sa lucreze in weekend atunci cand ii pica tura ( un angajat nu lucreaza in fiecare weekend) cu toate ca la inceput de luna i se comunica programul dar el tot timpul scrie ca nu este de acord cu programul si sincer daca continuam asa o sa ne punem restul angajatilor in cap ( in jur de 250 angajati). rapunsul lui este ca are scoala in weekend ( face liceul la frecventa redusa) si i-am cerut sa ne aduca o adeverinta de la scoala cu orarul lui pentru a putea sa ii facem programul astfel sa nu se suprapuna cu cel de la scoala dar tot invoca diferite motive pentru a nu o aduce ( ba ca nu afost secretara, ba ca nu a fost stabilit inca orarul...etc).
Intrebarea mea ar fi daca il putem convoca disciplinar si care ar fi pasi legali pentru a nu avea probleme in cazul in care el ne face o reclamatie la ITM?

Multumesc , o zi buna.
Cel mai recent răspuns: alinliliana , utilizator 07:44, 10 Octombrie 2012
Dvs. trebuie sa acordati repausul saptamanal angajatilor dvs., este de inteles ca salariatul respectiv refuza sa lucreze in weekend...
Salariatul respectiv a luat la cunostinta de programul de munca ?
Se lucra in ture sau efectiv de luni pana duminica >?

Daca se lucra in ture si tura lui pica duminica il puteti pune nemotivat .

Programul este luni pana duminica dar un angajat nu lucreaza 7 zile din 7, are doua zile libere la 5 lucrate, numai ca o data sau de doua ori pe luna trebuie sa lucreze ceva de genul marti,miercuri,joi,vineri,sambata la serviciu si duminica & luni liber.
Angajatul respectiv refuza sa semneze el vrea sa lucreze doar de luni pana vineri ,
Daca i s-ar fi adus la cunostinta sub semnatura programul de lucru , atunci se putea angaja raspunderea disciplinara a acestuia.

Alte discuții în legătură

Legalitatea lucrului în patru schimburi ContSters329776 ContSters329776 Buna ziua. Lucrez la o companie in cadrul departamentului producție Cod Caen: 2815. Pana acum lucram 3 schimburi, sâmbăta si duminica repaus, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, programul meu de lucru este de 12/36 (o zi cu o zi ... nicoleta72 nicoleta72 Bună ziua, programul meu de lucru este de 12/36 (o zi cu o zi in intervalul orar 7-19 ). În unele luni, in zilele de weekend, pentru a nu se depăși ... (vezi toată discuția)
Calcularea orelor de sambata si duminica yzabelabeta yzabelabeta Buna ziua. va rog sa ma lamuriti cum se calculeaza orele lucrate sambata si duminica ? se lucreaza la tura de 12/24. 1. in cazul in care tura incepe vineri ... (vezi toată discuția)