avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CAS

In cazul profesiilor liberale, de la ce venit se impune pata CAS? Si in functie de care venit se calculeaza cei 31.3% - din ceea ce s-a incasat sau ceea ce ramane dupa scaderea cheltuielilor?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters264603 , utilizator 08:26, 14 Octombrie 2012
Se datoreaza contributia de asigurari sociale pentru veniturile obtinute contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente sau profesii libere daca venitul ramas dupa deducerea din venitul total realizat a cheltuielilor efectuate raportat la cele 12 luni ale anului, este peste nivelul de 741 lei/luna, contributia fiind de 232 lei/luna.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare inteprindere individuala mihaioiste mihaioiste As dorii si eu sa stiu care sunt taxele si impozitele percepute unei II (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza contributiile pentru sanatate si pensie pentru p.f.a. birzaveanu birzaveanu Am accesat masura 141 in domeniul apicultura si am fost nevoit sa ma inregistrez ca p.f.a. Va rog sa-mi spuneti ce obligatii fiscale am, mentionez ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Contribuþie la pensie pentru pfa ºi salariat anca.d anca.d Buna ziua! spuneti-mi va rog, daca o persoana care este PFA si mai are un contract de munca part-time de 2 ore/zi, mai este obligat sa plateasca contributia ... (vezi toată discuția)