avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cedare terasa blocului + uscatoria
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cedare terasa blocului + uscatoria

Buna ziua,
In momentul de fata detin un apartament situat la etajul 4, apartament cumparat prin programul PRIMA CASA, ipotecat la BCR si Ministerul de Finante(impartire garantie). Se doreste realizarea unei mansarde pe terasa blocului si amveloparea blocului(realizare termosistem+schimbare tamplarie PVC+zugravire casa scarii). Toti locatari blocului sunt de accord cu realizarea acestei lucrari. Aceasta lucrare va realizata de un investitor care doreste in schimbul cheltuielilor pe care le va face cedarea terasei blocului si uscatoria(parti commune).
Alaturi de acordul meu este necesar si acordul bancii si Ministerului de Finante? Eventul sa ma ajutati cu pasii care trebuie sa-I urmez.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 15:29, 10 Octombrie 2012
Nu, dar trebuie sa cititi cu atentie polita de asigurare. Companiile de asigurari nu accepta schimbari structurale la cladirile asigurate. In cazul in care polita de asigurare devine nula banca ar putea sa va ceara garantii suplimentare.
Da, trebuie si acordul celor care au ipoteca pe apartament
elga50 a scris:

Da, trebuie si acordul celor care au ipoteca pe apartament


Doar daca terasa si uscatoria sunt vandute. Dar cel mai probabil si in cazul de fata constructorul foloseste tot trucul cu 'cesiunea pe termen nelimitat' caz in care cei care au ipoteca nu au niciun cuvant de spus.
In schimb firma de asigurari sigur are ceva de zis..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa bloc eu.ro eu.ro ce trebuie sa plateasca un locatar de bloc de la et 4 din 10,obligat doar ; 1 hidroizolatie 2 hidro-termoizolatie? (vezi toată discuția)
Intabulare, apartamentare mansarda izomihai izomihai Buna ziua.Firma la care lucrez,o firma de constructii,s-a lovit de urmatoarea problema.in schimbul anveloparii unui bloc de 4 etaje si 2 scari,asociatia de ... (vezi toată discuția)
Expertiza spatiu impropriu pentru locuit datorita nerepararii terasei blocului alexberi alexberi As vrea sa stiu de unde pot obtine o expertiza care spune daca un spatiu a devenit impropriu pentru locuit? De 2 ani detin un apartament la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)