avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere abandon de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere abandon de familie

buna ziua
sunt divortata , am un copil care mi-a fost incredintat mie . tatal nu prea plateste pensia de intretinere . in mai anul; acesta i-am facu plangere pentru abandon de familie . a platit pana la acea data . de atunci nu a mai platit . pot face o noua plangere ? plangerea din mai nu am retras-o si a mers pe penal si pana acum nu am primit nico o rezolutie .
o zi buna
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:47, 10 Octombrie 2012
buna ziua ,
insistati in plingerea depusa pentru a fi solutionata

dar pot sa fac o noua cerere pentru ca sa il " motivez " sa plateasca restanta ?
este considerata o noua plangere ? sau se conexeaza cu prima ?
la politie la prima plangere , pplitia a spus ca a trimis-o la parchet
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
verificati cu o aparare calificata la parchet daca s-a solutionat si daca a fost trimisa la instanta
in instanta nu am fost citata , si din cate stiu nici el . dar crede-ti ca asta ar conta , tinand cont ca dovedeste ca a platit pana in momentul primei plangeri ...instanta nu e interesata de plata pana la data primei plangeri ?
ca banuesc ca ii da cu suspendare si eu raman pierduta de restul ...
deoarece din ce zice el la politie a vb si i-a spus ca politistul a recomandat " yinand cont ca nu prezinta caracter de pericol social ( sau asa ceva ) ca sa i se de-a doar o amenda administrativa si o sa ii dea NUP " si pana se solutioneaza nu o sa vad nici un ban ca intra sub incidenta art 10 lit j parca si nu o sa fiu bagata in seama
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
elena34, utilizator
Potrivit art. 305 C. penal , abandonul de familie este fapta persoanei care, avand obligatia legala de intretinere, savarseste fata de persoana indreptatita la intretinere urmatoarele fapte: a parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunand-o la suferinte fizice sau morale;b neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege; c neplata cu rea-credinta, timp de 2 luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca.

Chiar si o plata partiala a pensiei echivaleaza cu neplata acesteia, termenul de 2 luni fiind calculat de la data ultimei plati.

Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei indrituite la intretinere sau a parintelui caruia i s-a incredintat minorul. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Daca partile nu s-au impacat, dar in cursul judecatii, inculpatul isi indeplineste obligatiile, instanta, in cazul in care stabileste vinovatia, pronunta impotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei deoarece interesul celui indreptatit la intretinere este mai bine servit daca inculpatul este lasat in libertate avand posibilitatea de a-si indeplini obligatiile de intretinere.

Interesati-va de solutia dispusa in cauza.In caz ca s-a dispus neinceperea urmaririi penale, puteti depune, in conditiile explicitate mai sus , o noua plangere penala prealabila.
Puteti sa atacati in termen rezolutia de neincepere a urmaririi penale data de procuror.
De asemenea, puteti sa puneti in executare silita hotararea pentru pensia de intretinere.

Succes.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere a unui minor macarescusimona macarescusimona vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru ca de doi ani tatal baiatului meu nu plateste pensia de intretinere eu si baiatul sunt plecata din tara in spania as ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare alexa_sidorencu alexa_sidorencu De 7 luni tatal copilului nu plateste pensia alimentara desi are un serviciu.Am depus o plangere penala acum 2 luni la Parchet,dar pana in momentul de fata nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ada2015 ada2015 fostul sot nu a platit niciodata pensie alimentara, suntem divortati de trei ani, politia nu ma poate ajuta deoarece el e plecat din tara. ce pot sa fac? (vezi toată discuția)