Astazi am fost oprit de politia rutiera ca urmare a neacordarii prioritatii la trecerea de pietoni. Mi s-a aratat materialul video, moment in care mi-am dat seama ca nu mai am ce sa fac. Drept urmare, am semnat procesul verbal si mi-a fost retinut carnetul de conducere.
Vroiam sa va intreb daca pot contesta in instanta procesul verbal, avand in vedere ca la rubrica: “Fapta savarsita este prevazuta de” apare astfel:
Art. 135 h din CAOUTIUR si sanctionata de art. 100/3/b din OUG nr. 195/2002 Rep
Art. ___ din 195/2002 Rep si sanctionata de art 111/1/c din OUG nr. 195/2002 Rep
Art. 135 lit.h din codul rutier prevede fapta savarsita, insa nu si in OUG 195/2002, unde rubrica a fost lasata necompletata. Poate fi contestat procesul verbal daca a aparut o eroare grafologica a agentului constatator (CAOUTIUR scris inteligibil cu litere de tipar, in loc de cod rutier) ? Si daca da, ce cauze ar trebui sa invoc in procesul de judecata (ca nu exista fapta)?
Stiu ca e cam sensibila eroarea, dar trag totusi speranta sa pot recupera carnetul de conducere chiar si din atat.
Astept raspunsurile voastre, si va multumesc anticipat.
N-am auzit pe nimeni sa conteste scrierea olografa, respectiv scrisul neinteligibil al agentului constatator. Ar trebui sa analizeze acel p.-v. un avocat poate ar gasi ceva care sa va ajute.
nu mai trageti sperante desarte.
fapta a fost incadrata corect iar la proces vor fi prezentate plansele foto iar din cate relatati ati vizionat inregistrarea (fapt rar, politistii nu prea permit acest lucru spunand in majoritatea cazurilor ca dovada va fi prezentata in instanta) si ati constatat ca politia are dreptate.
nu inseamna decat amanarea deznodamantului, prelungirea agoniei si pierdere de timp.
achitati 1/2 din amenda in 2 zile lucratoare, o luna trece repede.