avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare firma de contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare firma de contabilitate

Va rog sa-mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana care vrea sa-si deschida o firma de contabilitate?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Conta Radulescu , Contabil 23:42, 24 Ianuarie 2011
Dar iata ce spune Legea 82:
CAPITOLUL II: Organizarea şi conducerea contabilităţii
Art. 10
(1)Răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii la persoanele prevăzute
la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are
obligaţia gestionării unităţii respective.
(2)Persoanele prevăzute la art. 1 organizează şi conduc contabilitatea, de regulă, în
compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă
persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare şi răspund împreună cu personalul din subordine de
organizarea şi conducerea contabilităţii, în condiţiile legii.
(3)Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de
servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice autorizate în
condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activităţii de expertiză
contabilă şi a contabililor autorizaţi, cu modificările şi completările ulterioare, care
răspund, potrivit legii.
(4)Răspunderea pentru aplicarea necorespunzătoare a reglementărilor
contabile revine directorului economic, contabilului-şef sau altei persoane
împuternicite să îndeplinească această funcţie, împreună cu personalul din
subordine. În cazul în care contabilitatea este condusă pe bază de contract de
prestări de servicii, încheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit
legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din
România, răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestora, potrivit
legii şi prevederilor contractuale.
S-au mai schimbat conditiile privind infiintarea unui SRL de contabilitate?nepoata mea este absolventa ( 2009-economist) cu specializare contabilitate si informatica de gestiune(inainte a lucrat ca si contabila pe la diferite societati).Multumesc anticipat. Angela
Si eu am terminat facultatea (CIG) si masterul (Contabilitate control si expertiza) tot in cadrul Ase si as vrea sa lucrez pe cont propriu. M-am gandit la un PFA - activitati profesionale, dar nu stiu daca e legal si daca e ce servicii pot presta?

Va multumesc
ASKIM3GET a scris:

Si eu am terminat facultatea (CIG) si masterul (Contabilitate control si expertiza) tot in cadrul Ase si as vrea sa lucrez pe cont propriu. M-am gandit la un PFA - activitati profesionale, dar nu stiu daca e legal si daca e ce servicii pot presta?

Va multumesc

e legal si se pot presta servicii/executa lucrari de contabilitate.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
ContSters123067, utilizator
am si eu o intrebare...
as dori sa infiintez o societate de prestari servicii contabile.nu am nici un fel de experienta in acest domeniu,dar ma intrebam deca pot angaja contabili.
ma gandeam la ceva de genul contracte de colaborarecu contabili autorizati si/sau experti contabili care sa preia dosarele potentialilor clienti.
intrebarea mea este daca pot face acest lucru neavand nici experienta nici calificare in domeniu.
va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Daca am o firma de consultanta nefiind membru ceccar pot tine contab lylyan lylyan Buna ziua Sunt angajata ca si economist. Nu sunt membru ceccar. Firma la care sunt angajata are ob sec de activitate evid contabila si al ob. ... (vezi toată discuția)
Contabil cu probleme tony123 tony123 Buna ziua! Am o problema mai delicata. Contabilul care l-am avut mi-a oprit stampila si declaratiile. Iar acum am descoperit ca din platitor pe impozit pe ... (vezi toată discuția)
Contabil obligatoriu cu iulie 2008? Tataie Tataie Am inteles de la contabila mea ca este obligatoriu pt orice firma sa aiba in grila de salariati un contabil. Exista vreo lege pe cale de promulgare care sa ... (vezi toată discuția)