avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... retragere bani reabilitare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

retragere bani reabilitare

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: la o asociatie de proprietari in anul 2010 s-a depus documentatia la primaria municipiului pentru inscrierea in programul de reabilitare. Tot din acest an s-a inceput strangerea banilor pentru lucrari(acei 20% cf legii). Intre timp din cauza problemelor aparute in scena politica si a crizei banii repartizati nu au ajuns si ptr acest imobil. Banii s-au depus la CEC constituind depozite. In vara anului 2011 in adunarea generala s-a discutat renuntarea la acest program si cautarea unei firme ptr executia lucrarii, dar intre timp primaria ne-a anuntat sa mergem sa semnam contractul de mandat si celelelate acte aferente, in noiembrie 2011, dandu-ne si devizul de lucrare. In acest deviz graficul prevedea ca lucrarile sa inceapa in ianuarie 2012 si sa se termine in aprilie 2012. Aceasta lucrare nici n-a inceput dar s-au schimbnat regulile si din locatarii prezenti la adunarea generala din luna aceasta 2 persoane au cerut sa li se restituie banii desii adunarea a hotarat sa se mearga in continuare cu primaria. Eu ca administrator trebuie sa ma supun hotararii adnunarii generale, adica sa nu restitui banii, dar sunt anuntata ca vioi fi data in judecata si sincer nu am timp si chef sa ma razboiesc cu avocatii. de asemenea mi s-a spus ca exista o lege, si aici va rog sa ma ajutati, in care se specifica facptul ca daca a trcut o perioada si acel lucru nu s-a implinit nu are valabilitate o vesnicie(asa e). Eu acuma sunt intre locatarii care doresc reabilitarea si aceste 2 persoane care reclama faptul ca nu s-a efectuat lucrarea(din 2010 cand s-a inceput strangerea banilor) si doresc banii si de asemenea intre asociatie si primarie care nu s-a onorat contractul. Cum ar trebui sa procedez? Va multumesc si imi cer scuze daca am scris prea mult!
Cel mai recent răspuns: Geo1978 , utilizator 20:49, 12 Octombrie 2012
Dumneavoastra, ca administrator, nu puteti decide, nu puteti dispune de banii proprietarilor decat cu dispozitia comitetului executiv prin presedintele asociatiei.
Faceti ceea ce dispune presedintele asociatiei, care trebuie sa respecte hotararea adunarii generale.
Orice proprietar poate reclama, poate actiona in judecata asociatia pentru orice considera ca nu este in regula. La acestea raspunde presedintele si nu administratorul.
Presedintele raspunde si fata de primarie ca si fata de proprietari si terti, conform legii 230/2007 si HG 1588/2007. Studiati-le si va lamuriti.
In calitate de administrator de imobil,sunteti angajat al asociatiei de proprietari,avand competenta sa executati hotararile adunari generale,ale presedintelui si comitetului executiv
Neexecutarea lucrarii de reabilitare nu va este opozabila,la fel si situatia sumelor de bani depuse de proprietari
In temeiul art 31 din L nr 230/2007
Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia
Eu imi cunosc locul si atributiile, dar cand presedintele este numai cu numele, oamenii vin la administrator pentru toate lucrurile. Rugamintea mea din textul initial era de a-mi da un text de lege(daca acesta exista) in care este punctata situatia de restituire a banilor in cazul cand o lucrare nu are un termen stabilit (in acest caz lucrarea de reabilitare) Dar aveti dreptate o sa cer sa se aleaga un presedinte si un comitet care sa isi asume raspunderile conform legii.
Text de lege pentru aceasta situatie nu exista expres.

Dar daca acest fond a fost creat cu anumite conditii de returnare a banilor se respecta acele conditii.
Daca scopul pentru a fost creat nu mai exista, atunci banii pot fi returnati proprietarilor, dar acest lucru trebuie sa-l decida comitetul executiv care sa si dea o decizie scrisa in acest sens, similara cu formarea acestui fond.
Multumesc!Fondul nu a fost creat cu conditii de returnare, dar scopul exista deoarece locatarii doresc aceasta reabilitare>in acest sens in sedinta tinuta cu acest scop s-a hotarat cu 2 voturi contra(acele persoane care vor sa retraga banii) ca sa depunem actele solicitate prin programul cu primaria.

Alte discuții în legătură

Acționarea în judecată a asociației Nathalie15113 Nathalie15113 Bună ziua. Vă rog să mă ajutați.. Vreau să acționez în judecată asociația de proprietari pentru a repara hidroizolația blocului (locuiesc la etajul ... (vezi toată discuția)
Actiune obligatia de a face asociatie de proprietari niculaucarmen niculaucarmen locuiesc la et. 4 al unui imobil (ultimul etaj) si de-a lungul timpului, datorita ploilor, s-a infiltrat apa prin izolatie si mi-a distrus peretii ... (vezi toată discuția)
Plata sau neplata la intretinere. nana29 nana29 Datoriile la intretinere pot fi urmarite prin instanta! Am inteles ce poate face administratorul in urmatoarea luna de neplata. Totusi, i-am solicitat inca de ... (vezi toată discuția)