avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cui revine obligatia de a plati analizele de medicina ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cui revine obligatia de a plati analizele de medicina muncii?

Serviciile de asistenta medicala pentru medicina muncii se acorda in conformitate cu prevederile Legii securitatii si sanatatii in munca 319/2006, HG 1425 din 11.10.2006, 110 355 din11.04.2007, coroborate cu dispozitiile Legii 53/2003 (Codul muncii).

Angajatorul are obligatia sa plateasca analizele (control medical periodic general + investigatii suplimentare obligatorii, pentru anumite functii / ocupatii / meserii) sau este la latitudinea acestuia?
Cel mai recent răspuns: ContSters30121 , utilizator 20:21, 1 Mai 2009
Conform legislatiei in vigoare legea 319 din 2006 angajatorul are obligatia de a suporta toate cheltuielile privitoare la protectia muncii, din punctul meu de vedere aici sunt incluse si serviciile de medicina muncii.
Multumesc.
Am identificat in lege intra-adevar :

CAPITOLUL III, Obligaţiile angajatorilor, SECŢIUNEA a 4-a, Alte obligaţii ale angajatorilor, Art. 12:
j) să angajeze numai persoane care, în urma examenului medical şi, după caz, a testării psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de muncă pe care urmează să o execute şi să asigure controlul medical periodic şi, după caz, controlul psihologic periodic, ulterior angajării;

Mai precis - in HG 355/2007

" ART. 7

Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale."
Azi e subiectul zilei : MEDICINA MUNCII !!!
:-/
octavia59 a scris:

Azi e subiectul zilei : MEDICINA MUNCII !!!
:-/

Pai da, sarbatorim 1 mai, ziua lucratorilor sanatosi ! :D

Nu, adevarul este ca profitand de ziua libera, am descoperit azi dimineata pe forum o multime de subiecte care ma interesau (sunt medic MM) si m-am apucat sa raspund la ele (multe, vreo 8...), dezgropand subiecte mai vechi. Sorry! :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita medicala pentru angajati tedissprest tedissprest SRL-urile sunt obligate sa acorde periodic consultatii medicale angajatilor? Daca DA, la ce interval de timp? .SRL-urile sunt obligate sa aiba un contract ptr ... (vezi toată discuția)
Contract medicina muncii roxannaboc roxannaboc buna ziua , este obligatoriu ca o firma sa incheie un contract cu un medic de medicina muncii? (vezi toată discuția)
Medicina muncii si aviz psihologic angajare leus leus La angajarea la o firma privata ,de paza, cine are obligativitatea sa efectueze medicina muncii si controlul psihologic la anjajare? Cine plateste aceste ... (vezi toată discuția)