avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... patrimoniu fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

patrimoniu fundatie

am iarasi o nelamurire,pentru fundatiile infiintate in baza legii 21, adica pana la intrarea in vigoare a OG 26/2000, care era cuantumul patrimoniului? Am citit si cautat pe net dar nu am gasit nimic referitor la asta. Vreau sa stiu daca o fundatie infiintata in baza acestei legi este "cumparata" si are un patrimoniu de 100 ron, la schimbarea actului constitutiv este nevoie si majorarea de patrimoniu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:57, 26 Ianuarie 2009
Legea nr.21/1924 nu prevedea cat trebuia sa fie patrimoniul initial al unei fundatii ... odata cu intrarea in vigoare a OG nr.26/2000, acestor fundatii li se aplica, de la data intrarii in vigoare a ordonantei, regimul juridic prevazut de aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate asociaþii înfiinþate la legea 21 din 1924 Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Intr-un proiect de hotărâre pricind înfiinţarea unui consiliul consultativ se menţionează faptul că ong-urile care fac parte din consiliu trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Modificari consiliu director car Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire in urmatoarea situatie.Un CAR infiintat in anul 1999 in baza legii 21/1924 ,Leg 13/1972,deci cea de dinainte de aprobarea OG ... (vezi toată discuția)
Asociatie infiintata in baza legii 21/1924 ContSters79137 ContSters79137 Asociatia in cauza a fost infiintata in 1999, in baza legii 21/1924, deci cea de dinainte de aprobarea OG 26/2000. Actul de constituire - Statut, ca doar atat ... (vezi toată discuția)