avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pot vinde apartament daca am sediu social si cum pot ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pot vinde apartament daca am sediu social si cum pot scoate sediul social de pe apartament?

Buna,
Am fost asociat intr-o firma timp de 3 ani, firma avand sediu social trecut pe apartamentul pe care il am in posesie. Acum jumatate de an am iesit din actionariat avand niste disesiuni cu celalalt asociat.
In momentul cand am plecat din actionariat, fiindca iesirea mea s-a facut destul de greu, fostul asociat miscandu-se foarte greu am hotarat sa NU mut sediul social al firmei fiindca din cat de greu a mers doar sa ies, unde eu m-am ocupat de toate actele, ma asteptam ca un demers care il implica si pe el ( acela de a cauta un al sediu pentru firma lui) va dura foarte mult .
L-am anuntat inca dinainte sa ies ca vreau sa isi scoata sediul firmei de pe apartamentul meu dar el mi-a zis ca isi cauta unul nou si sa il pasuiesc ceva timp.
Bineinteles ca nu s-a intamplat nimic de cateva luni.

Ideea este ca in acest moment vreau sa vand apartamentul meu.
1. Ma opreste sediul social care se afla acum trecut in apartament sa il vand ?
2. Din moment ce contractul de comodat era cu mine, cel care avea apartamentul; in momentul in care il vand, acest contract nu devine invalid?, scapand astfel de nevoia de a ma plimba eu sa scot sediul social? Trebuie sa-mi anunt fostul asociat ca am vandut apartamentul si cum trebuie sa o fac ( scrisoare etc)?
3. Vreau sa fiu corect cu cel care va cumpara apartamentul si nu vreu sa il implic in orice fel de drumuri care as fi putut sa le fac eu. Daca raspunsul la intrebarea 2 este nu, atunci cum pot scoate eu sediul social de pe apartamentul meu din moment cu nu mai sunt in firma si nici nu il mai vreau pe apartamentul meu?

Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ramco13 , utilizator 10:57, 22 Noiembrie 2016
Daca asociatul nu doreste de buna-voie sa mute sediul social in alta locatie, atunci nu aveti decat actiune in instanta de radiere a sediului social de la respectiva adresa.
La notar nu se pune problema ca doriti sa fiti corect fata de cumparator pentru ca veti da o declaratie ca apartamentul este liber de orice sarcina, ca nu exista sedii sociale de firma(mai adauga unii notari...) ca atare in acest caz in care cumparatorul descopera dupa vanzare ca exista asa ceva, ori isi rezolva singur treaba ori se poate indrepta impotriva d-voastra.

Si da, puteti sa-l vindeti si cu sediul social acolo, daca cumparatorul este de acord cu asta.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
Multumesc pentru lamuriri
nu aveti cum sa vindeti pana nu rezolvati problema cu sediul firmei . mai ales daca firma si functioneaza acolo. puteti promova actiune in instanta si veti avea catig de cauza dar dureaza. incercati cu notificare prin avocat .....;)
Puteti sa faceti d-voastra personal o notificare si s-o transmiteti prin executor judecatoresc, costa in jur de 200 lei prin agent .....
Firma nu functioneaza acolo - are doar sediul social... O sa incerc prin notificare? Cam cat dureaza o actiune in instanta?

Alte discuții în legătură

Sediu social cu contract de vanzare-cumparare soniya soniya Buna ziua. Apartamentul in care locuiesc mi-a revenit mie dupa partaj, prin sentinta civila. Acum vreau sa-l vand si sa-mi iau unul mai mic, am mare nevoie de ... (vezi toată discuția)
Apartament propriu si sediu firma halesday halesday Buna, Sunt proprietar al unui apartament (proprieate personala). Aici am inregistrat si un sediu de firma (firma mea). Vreau sa vand imobilul. Noul ... (vezi toată discuția)
Anulare contract comodat CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR Vreau sa-mi vand actiunile firmei, sediul firmei are contract de comodat- termen nelimitat la adresa mea. Cei care cesioneaza m-au rugat sa las sediul inca o ... (vezi toată discuția)