avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament propriu si sediu firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament propriu si sediu firma

Buna,

Sunt proprietar al unui apartament (proprieate personala). Aici am inregistrat si un sediu de firma (firma mea). Vreau sa vand imobilul.
Noul proprietar e de acord ca timp de 1 an sa figureze sediul de firma pe aceasta adresa. Nici eu si nici firma nu are la activ datorii, somatii sau sechestru pe bunuri.

Pot sau nu pot sa fac treaba asta? Sunt obligat prima data sa mut firma in alta parte, daca fac act de comodat cu noul proprietar..sau chiar de inchiriere a unei camere? ..sau pot sa vand pur si simplu si dupa aceea sa ma ocup si de problema firmei..

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: halesday , utilizator 15:18, 31 Ianuarie 2012
Aveti doua solutii:
1. Fie mutati sediul social inainte de vanzarea apartamentului.
2. Fie vindeti apartamentul, iar intre societate si noul proprietar se incheie un contract de inchiriere sau comodat pe o anumita perioada. In cazul in care se incheie un contract cu o perioada mai scurta decat contractul initial, intocmit la stabilirea sediului social, (adica contractul initial are valabilitate 5 ani, au trecut 2 ani, dvs. vindeti apartamentul iar noul proprietar va mai lasa 1 an) se va depune la registrul comertului o cerere de mentiune, copie dupa contractul incheiat si un extras CF de informare din care se va vedea schimbarea proprietarului. In urma acestor documente registrul comertului va modifica valabilitatea sediului social.
Clar. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Vreau sa schimb sediul social al societatii (firma infiintata in 1998). Noul sediu social al societatii vreau sa-l mut la apartamentul pe care il ... (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare cumparare apartament otto2007 otto2007 Buna ziua, vreau sa fac un precontract de vanzare-cumparare a ap pe care il am . Am sediul social al firmei ,in acest apartament, fara activitate, ap nu ... (vezi toată discuția)
Comodat magdutza80 magdutza80 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Este vorba despre o firma care are punct de lucru la o anumita adresa. Acum vrea sa mute sediul social la adresa unde are ... (vezi toată discuția)