Buna ziua,
vreau sa fac un precontract de vanzare-cumparare a ap pe care il am .
Am sediul social al firmei ,in acest apartament, fara activitate, ap nu face parte din activele firmei, este doar un contract de comodat intre firma si mine, proprietarul apartamentului, sunt administrator , este o intreprindere familiala eu si fiul meu.
Influienteaza cu ceva acest lucru vanzarea apartamentului?
Trebuie sa merg la notar si cu actele firmei?
Am cumparat alt imobil si vreau , dupa ce vand ap sa trec sediul social la adresa noua. Cum sa procedez?
Reziliati contractul de comodat si incheiati un nou contract pe care il depuneti la ONRC impreuna cu o cerere de schimbare a sediului. Antecontractul de vanzare-cumparare se incheie sub forma autentica notariala.
Eu nu vad de ce sa incheiati antecontractul autentic, poate daca doreste promitentul cumparator, atat.
In rest, nu influienteaza sediul decat daca va pune cumparatorul sa declarati astfel. Depinde care vor fi clauzele si cum va fi formulata promisiunea si vanzarea privind sarcinile etc. imobilului.
Va multumesc, in contractul de vanzare cumparare am sa ma angajez ca in termen de... sa schimb sediul social al firmei la noua adresa. nu pot face asta acum pt ca pana la semnarea contractului propriu zis tot eu sunt proprietarul ap .
Am vrut sa stiu doar daca impiedica cu ceva semnarea precontractului faptul ca am sediu social in apartament.
La registrul comertului trebuie sa motivez cererea de schimbare a sediului ?
Adica trebuie sa merg cu contractul de vanzare cumparare?Va intreb pt ca daca este asa atunci nu pot muta sediului decat dupa vanzarea propriu-zisa.
Aveti idee cat dureaza schimbarea sediului?
Semnarea precontractului nu este influentata de existenta contractului de comodat al imobilului a carui vanzare se promite.
Asigurati-va ca ati adus la cunostinta cumparatorului existenta acestui contract iar cumparatorul este de acord cu mentinerea acestuia.
Nu este nevoie sa motivati cererea de schimbare a sediului social. Veti depune la registrul comertului un dosar care va cuprinde urmatoarele documente:
-decizia de modificare a sediului social
-dovada folosirii legale a sediului (contract de inchiriere, comodat sau proprietate)
-extras de carte funciara
-CUI in original,
-declaratiile de activitati,
-certificatul constatator in original
-cerere
-taxe
Perioada de solutionare este de 5 zile de la data depunerii cererii.
Dvs. puteti oricand modifica sediul social, nefiind obligatoriu sa detineti calitatea de proprietar al imobilului in care veti declara sediul social (puteti incheia un contract de comodat sau inchiriere in care Intreprinderea Individuala va avea calitatea de chirias/locatar iar proprietarul va fi persoana inscrisa in extrasul de carte funciara).