avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract de vanzare cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract de vanzare cumparare apartament

Buna ziua,
vreau sa fac un precontract de vanzare-cumparare a ap pe care il am .
Am sediul social al firmei ,in acest apartament, fara activitate, ap nu face parte din activele firmei, este doar un contract de comodat intre firma si mine, proprietarul apartamentului, sunt administrator , este o intreprindere familiala eu si fiul meu.
Influienteaza cu ceva acest lucru vanzarea apartamentului?
Trebuie sa merg la notar si cu actele firmei?
Am cumparat alt imobil si vreau , dupa ce vand ap sa trec sediul social la adresa noua. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:28, 22 Februarie 2014
juridic dana a scris:

Asigurati-va ca ati adus la cunostinta cumparatorului existenta acestui contract iar cumparatorul este de acord cu mentinerea acestuia.

Pai sa fie de acord inseamna sa fie de acord ca firma sa foloseasca imobilul pe care el il cumpara... e putin probabil, de regula cam vrei sa folosesti tu un imobil cumparat.
In plus, la antecontracte si cumparare, sunt notari si avocati care scriu in cuprinsul actului ca imobilul nu are sarcini bla-bla, inclusiv contracte de comodat, inchiriere, sedii de firme valabile.
De aceea spun, trebuie vazut ce anume doreste si cumparatorul, sansele ca lui sa-i placa asta nu-s mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sau nu extras de carte funciara? cssr cssr Buna ziua, Incerc de circa 2 saptamani sa ajut pe cineva sa isi infiinteze un srl-d. La fiecare drum la registrul comertului am aflat evident ca mai trebuie o ... (vezi toată discuția)
Sediu social - problema delicata. solicit ajutor! liviu_tl liviu_tl Buna ziua! Sunt pe cale de a infiinta o societate comerciala tip SRL si intampin o problema vis-a-vis de sediul social. Doresc ca viitoarea firma sa aiba ... (vezi toată discuția)
Pentru incheierea unui contract de comodat este necesar cf pt spatiul respectiv? nicoleta sorina nicoleta sorina Ma intereseaza daca pentru incheierea unui contract de comodat este necesar sa detii certificat de carte funciara pentru spatiul unde se va deschide punct de ... (vezi toată discuția)