In urma cu o luna am primit o condamnare de 1,5 ani , cu executare , pentru ca am circulat cu masina avand permisul suspendat . Pedeapsa a fost aceasta deoarece existau mai multe dosare penale , cu aceeasi infractiune , eu la acea vreme practicand taximetria . Am depus recurs , astept sentinta pentru a motiva recursul .
Problema este urmatoarea : nu imi permit un avocat . La judecatorie am avut un avocat din oficiu , care a citit dosarul cu 5 minute inainte de inceperea sedintei , si nu prea s-a interesat de situatia mea . Nici pentru recurs nu pot plati un avocat , asa ca incerc sa ma documentez si sa ma reprezint singur .
Citind posibilele motive de recurs prevazute in codul de procedura penala , m-am gandit sa ma refer la faptul ca a fost comisa o eroare , aplicandu-mi-se o pedeapsa atat de mare . La momentul respectiv imi pierdusem locul de munca , dupa 10 ani , pentru ca firma daduse faliment . Divortasem , si ii lasasem casa fostei sotii , iar eu locuiam cu chirie . Nu aveam nici o alta ruda in Bucuresti ,si singurul lucru pe care il puteam face era sa ma angajez la o firma de taximetrie , iar intre timp sa imi caut altceva de lucru . Situatia a durat cam 1 an ( 2008-2009 ), dar de abia acum a ajuns procurorul sa se ocupe de dosarul meu .In celelate dosare am primit amenzi , foarte mari , pe care incerc sa le platesc printr-un credit , dar e cam greu sa il obtin .
Permisul mi-a fost suspendat pentru ca am "fortat" un rosu , iar dosarele urmatoare au aparut in urma unor controale in trafic , nu am mai comis nici o alta abatere . Dupa un an mi-am gasit un loc de munca , am renuntat la taximetrie , nu am mai condus ca nici nu am masina . M-am recasatorit ,am un copil de 1 an , iar o pedeapsa cu executare mi-ar distruge tot ce am recladit in ultimii 3 ani . Mi-as pierde locul de munca , copilul m-ar privi ca pe un strain , nu mai spun de rusinea cu care ar trebui sa infrunt familia...
Va rog , ajutati-ma cu un sfat .
Cum sa motivez recursul ? Daca mi se respinge recursul , mai pot face ceva ?
Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns:
avocat_penalist , utilizator
15:21, 12 Octombrie 2012