avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venitul agricol
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venitul agricol

Buna ziua ,
Persoanele fizice constituite intr-o societate agricola pe baza legii 36/1991 (asociere) trebuie sa plateasca impozit pe venitul agricol conform OUG125/2011 ???Persoanele care au terenul in arenda platesc acest impozit de 16% din venitul agricol net .Este valabil si pentru persoanele asociate conform legii 36/1991 ???
Cel mai recent răspuns: romanescui , utilizator 13:46, 11 Octombrie 2012
Persoana fizica, membra a societatii agricole, trebuie sa plateasca impozit pentru venitul net ce i s-a repartizat sub forma de profit al acesteia, corespunzator aportului pe care il are acolo.

Impozitul se va retine de catre societatea agricola si se va plati la bugetul de stat.
Multumesc foarte mult pentru raspuns!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale pentru activitatea de arendare teren zanionel zanionel am luat in arenda de la persoane din comuna pamant pe care l-am cultivat cu griu si fl.soarelui aprox.7 ha ,eu sant pers.fizica neautorizata am tractor ,plug ... (vezi toată discuția)
Contractul de arendare - incheiere, conditii, parti rodica_rodi rodica_rodi Buna dimineata.Am si eu o intrebare: o asociatie agricola poate sa incheie contracte de arendare a terenului cu o persoana fizica sau cu o firma? (vezi toată discuția)
Asociere persoane fizice administrare site jarrel jarrel Buna ziua, lucrez impreuna cu un prieten la administrarea unui site (ca persoane fizice, nu PFA, firme etc). De comun acord am stabilit ca eu sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)