Suntem o societate comerciala si un jurist de-al nostru a fost in biroul electoral la alegerile locale din iunie 2012.Problema este ca invoca hg 142/2012 art 2 si spune ca statul ma obliga sa o invoiesc 2 luni cat timp a fost la biroul electoral precum si sa-i platesc drepturile salariale integral.
Intrebarea mea este daca aceasta lege se aplica societatilor comerciale sau doar institutilor statului? va rog ajutor
Daca ne referim la textul de lege invocat, se observa ca legiuitorul a facut o anumita precizare in text , si anume : ...., institutiile la care sunt angajati membrii birourilor electorale, statisticienii, informaticienii si personalul tehnic auxiliar ....
Potrivit DEX, prin institutie se intelege organ sau organizație (de stat) care desfășoară activități cu caracter social, cultural, administrativ etc.
Cred , parerea mea, ca legiuitorul s-a referit mai mult la institutiile publice si nicidecum la unitatile din sectorul privat.. prin urmare, in speta, nu cred ca sunt incidente aceste prevederi
Va multumesc pentru raspuns si pentru interesul acordat.Totusi asi dori daca se poate si alte pareri, sau cineva care s-a mai confruntat cu aceasta problema.