avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dreptul la proprietate spatiu demisol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dreptul la proprietate spatiu demisol

Buna ziua .In blocul in care locuiesc la demisol din totalul suprafetei, aprox.50% a fost ocupat de ALA(protectia civila) pana acum cativa ani cand primaria si-a construit un alt sediu si alte spati.Atunci ALA si-a mutat magazia in alta parte. De atunci o parte dintre locuitori imobilului incercam sa intram in posesia acelui spatiu insa primaria nu vrea sa ne lase nici sa-l cumparam.Daca aveti un sfat pt noi va multumim anticipat
Cel mai recent răspuns: puiu61 , utilizator 15:42, 11 Octombrie 2012
Chiar daca ar fi al blocului, al asociatiei tot nu puteti sa-l cumparati. Dar puteti sa-l folositi.
Cine va opreste sa folositi acel spatiu prin asociatia de proprietari?
Asociatia sa faca demersurile catre primarie si sa preia spatiul in administrare. Apoi sa-l foloseasca asociatia, adica membrii acesteia prin inchiriere.
Primaria spune ca e in proprietatea ei si potrivit prevederilor art.124din legea 215/2001 consiile locale hotarasc cui inchiriaza sau concesioneaza spatiul.Acesta a fost raspunsul autoritatilor catre asociatia de proprietari.Poate stie cineva vreo lege prin care sa ni se faca dreptate tinand cont ca noi,conform cotei indiviza platim si impozit pe cladiri,plus de asta toata perioada cat a fost incalzirea centralizata (cand spatiul era detinut de ALA)am suportat cheltuielile.Aceasta boxa nu a mai fost utilizata de ani de zile.
Si blocul nostru are spatii ALA,dar nu este al primariei.
Adevarat acel spatiu are alte conditii de exploatare.Nu poate fi folosit ca boxe pentru depozitare.
am cotactat conducerea ALA ei nu mai au pretentii la acest spatiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu magazie sau fara? Laura.F Laura.F Buna ziua! Locuim intr-o localitate, destul de mare, care are pe langa case si cateva blocuri. Blocurile sunt toate incalzite cu teracote...deci fiecare ... (vezi toată discuția)
Dreptul de folosinta a unei boxe puiu61 puiu61 La demisol am o boxa de 2.2m2.Primaria,detine aprox.40% din suprafata destinata boxelor datorita unei foste magazii ALA,care s-a desfiintat de cativa ani si ... (vezi toată discuția)
Instrainare spatiu comun campand campand Buna ziua. Am nevoie de ajutor intr-o problema legata de spatiul locatarilor. Blocul nostru este prevazut in partea din spate, la parter, cu uscatorii si ... (vezi toată discuția)