avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dreptul de folosinta a unei boxe
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dreptul de folosinta a unei boxe

La demisol am o boxa de 2.2m2.Primaria,detine aprox.40% din suprafata destinata boxelor datorita unei foste magazii ALA,care s-a desfiintat de cativa ani si i-a intrat in :">mostenire:"> Pe contractul de vanzare cumparare,intre mine si R.A.G.C.L scrie:se atribue cumparatorului in folosinta,pe durata existentei constructiei,terenul aferent locuintei in suprafata 31,91m2,respectiv cota indiviza de 1.14%din teren potrivit deciziei (nu scrie) a primariei.La acest moment ,Primaria nu foloseste si nici nu a folosit acest spatiu ,dar nu vrea nici sa-l dea locatarilor indreptatiti sa-l foloseasca.Mentionez ca suprafata apartamentului meu este de 65,68+1,13m2.Credeti ca am vreo sansa daca ma judec?
Cel mai recent răspuns: puiu61 , utilizator 19:59, 26 Februarie 2013
In urma cu cativa ani s-a pus o problema asemantoare si pentru blocul in care locuiesc, cand un "intreprinzator" a dorit sa inchirieze spatiul ALA pentru depozitarea de materiale.
Multi ani, spatiul aferent adapostului ALA (construit o data cu blocul, in anul 1980, cand era de actualitate nebunia adaposturilor antiatomice si la noi s-a recurs la o aiureala, gen adapost ALA), dupa 1989 a fost parasit, desi era oarecum amenajat cu ventilator, magazie, targi, etc. A ramas in administrarea primariei.
In urma cu vreo 5 ani, cand s-a pus problema intocmirii planurilor ISU la nivel de municipii, orase, comune, etc., spatiul a fost curatat, varuit si atat, dar este vizitat periodic.
Pe contractul de vanzare - cumparare al apartamentului dvs. de la RAGCL este posibil sa scrie ca sunteti proprietarul/ ca vi se atribuie in folosinta, terenul aferent constructiei, potrivit deciziei primariei ... Este vorba insa, de terenul de sub ap. dvs., calculat ca fiind raportul dintre suprafata totala de constructie a blocului/ nr. apartamente/ suprafata fiecarui ap. si nici de cum de spatiul ALA, care are acelasi regim ca boxa pe care o detineti si pe care ati platit-o separat.
In plus, dupa 1989, cand ati intrat in posesia actului de proprietate al apartamentului (aveti asa ceva ?!), daca ati obtinut actul pana prin anul 1993, se mentine precizarea - darea in folosinta a terenului aferent conf. deciziei primariei .... , pentru ca ulterior, decizia primariei de atribuire a spatiului de care discutam, fiecarui proprietar de apartament, a fost anulata tot printr-o decizie a consiliului primariei si spatiul respectiv a reintrat in proprietatea statului. Actele de proprietate obtinute initial nu s-au modificat, dar cele obtinute ulterior nu mai au trecuta mentiunea de dare in folosinta.
Am citit un comentariu juridic (dar din pacate, nu retin unde si cand) in care se mentiona ca ar fi posibil in schimbul unei sume de bani achitata (primariei presupun), sa se intocmeasca un nou act de proprietate (de primarie, de notar ?!) care sa va poata pune in posesia terenului aferent constructiei.
Repet, nu se pune problema spatiului detinut de primarie ca adapost ALA. Necumparand spatiul ALA, o data cu apartamentul, locatarii nu au cum sa fie indreptatiti sa il foloseasca.
Am cerut macar o scutire de impozit daca acesta Primarie care are dreptul la de toate,ceea ce-mi aduceaminte de vremuri de demult si nu plateste lumina femeie de serviciu si caldura(pe vremea vechiului sistem).D-voastra sunteti in tema sau va dati cu parerea ?

Eu cer o parere autorizata
Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia juridica a terenului de sub bloc marina2 marina2 Buna ziua, In anul 1992 am cumparat apartamentul (in care locuiam cu chirie), conf. Decretului Lege nr.61/1990. Blocul in care este situat ... (vezi toată discuția)
Intabulare spatii comune condominium ? turbo20010 turbo20010 Salut. De curand am cumparat un apartament, iar in contract scria asa : \"Se vinde dreptul de proprietate pentru : - apartamentul nr. 5, situat in ... (vezi toată discuția)
Parti comune in bloc ContSters303335 ContSters303335 Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu partile comune ale unui bloc. -subsolul blocului daca nu este prevazut cu boxe dar o parte din ... (vezi toată discuția)