avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... asociatiune in participatiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

asociatiune in participatiune

Poate o institutie publica, cum ar fi o scoala, care are, conform legii, personalitate juridica proprie, sa incheie cu o societate comerciala o asociere in participatiune, in care partea sa de contributie sa se refere la punerea la dispoyitie a unui spatiu in care sa se desfasoare activitatea prevazuta in obiectul contractului?
Ministerul Educatiei nu a emis un astfel de ordin de ministru prin care sa reglementeze o procedura ]n acest sens. Pe de alta parte scolile sunt in finantarea autoritatilor publice locale, care pot sa ]ncheie astfel de contracte.
Cu toate acestea problema apare atunci cand institutia publica se vede obligata sa participe cu cota sa parte si la pierderi.

Alte discuții în legătură

Asociere cu un business angels adelyna23 adelyna23 Am un proiect de afacere si am gasit un finantator de tip business angels. Suntem la faza de negocieri si nu stiu din punct de vedere juridic in acte cum ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut intre 2 persoane juridice taie taie Buna ziua, O firma poate imprumuta o suma de bani(ex.150.000 ron) alta firma, printr-un contract de imprumut? Daca da, as vrea sa stiu si in baza carei ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune ccccristina ccccristina buna ziua un asociat( a venit cu spatiu),trebuie sa primeasca lunar de la celalalt asociat in fiecare luna 3000 de euro + tva in urma desfasurarii ... (vezi toată discuția)