avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DECLARATII FIRMA SRL SI PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DECLARATII FIRMA SRL SI PFA

AM O MARE PROBLEMA CREATA DE CONTABILA PE CARE AM AVUT-O PINA ACUM CITEVA ZILE. ACUM 2 ANI ACEASTA CONTABILA FIIND SI PRIETENA SI SEFA SOREI MELE S-A OFERIT SA IMI FACA EA TOATE ACTELE PE SRL(FIIND SUSPENDATA INACTIVA) SI PE PFA FIIND ACTIVA SA IMI DEPUNA DECLARATIILE SI BILANTUL PE SRL SI DECLARATIILE PE PFA CA NU MA COSTA NIMIC. A VENIT LA MINE LA FIRMA SI I-AM DAT TOATE ACTELE PERSONAL SI MEREU O INTREBAM DACA MI-A DEPUS DECLARATIILE SI EA IMI SPUNEA CA DA,CIND PRIMEAM O NOTIFICARE DE LA ANAF IMI SPUNEA SA O SCANEZ SI SA O TRIMIT PE MAIL SA VADA DESPRE CE ESTE VORBA SI NU IMI DADEA NICIUN RASPUNS DAR EU II DADEAM LUNAR TOATE CHITANTELE SI FACTURILE PE PFA SI EA LE PUNEA IN DOSARUL CU ACTE FOARTE RAVASITE. DE CURIND AM DESCOPERIT CA NU MI-A DEPUS NICIO DECLARATIE NICI PE SRL(INCLUSIV BILANTUL) NICI PE PFA SI AM INTELES CA SE PLATESTE AMENDA DESTUL DE FRUMUSICA SI EU NU AM DE UNDE SA PLATESC CA AM UN MIC SALONAS DE 9 MP DE MANICHIURA SI NU MAI MERGE CUM TREBUIE SI A TREBUIT SA MA ANGAJEZ SI IN ALTA PARTE UNDE AM UN SALARIU DE 500 DE RON LUNAR,DACA DUC EU PERSONAL DECLARATIILE
LA FINANCIAR SI SPUN CE AM PATIT POT SCAPA DOAR CU UN AVERTISMENT? CE POT SA FAC INCOTRO SA O IAU CA SINT DISPERATA CA MI-A TRIMIS ACEASTA CONTABILA ACTELE CIND I-AM SPUS CA AM DESCOPERIT CA NU MI-A FACUT NICIUN ACT SI CA NU AM BANI DE AMENDA SI M-A LASAT CU OCHII IN SOARE SA MA DESCURC SINGURA FARA SA II PESE DE CE A FACUT PENTRU CA EA ISI PERMITE SA ISI CUMPERE TOT CE POFTESTE INCLUSIVMASINI SI CONCEDII SI EU MUNCESC DE DIMINEATA PINA SEARA TIRZIU PENTRU NISTE AMARITI DE BANI SA POT PLATII CHIRIA SI INTRETINEREA SPATIULUI UNDE AM FIRMA PLUS CHELTUIELILE CASEI SI NU MAI RAMIN CU NIMIC.VA ROG AJUTATI-MA CU UN SFAT SI IMI CER SCUZE PENTRU TOATE DETALIILE DATE.MULTUMESC FRUMOS.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:27, 11 Octombrie 2012
Banuiesc ca nu ati avut contract incheiat cu dansa.


Interventie moderator:

Va rog nu mai folositi scrierea cu majuscule. Este interzisa pe forum pein Regulamentul de postare.
1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/tag...

Va multumesc!
Gabriela Ionescu
In conditiile in care nu ati avut o forma juridica in baza careia contabila sa se ocupe de contabilitate si de depunerea situatilor financiare, nu vad ce ati putea sa explicati celor de la fisc. Oricum, puteti incerca si poate vi se va aplica sanctiunea avertismentului. Va sfatuiesc sa va angajati un contabil serios pentru aceasta operatiune. Succes!
Daca pentru nedepunere declaratii puteti primi avertisment, nedepunerea
"situaţiilor financiare anuale consolidate, precum şi a raportărilor contabile – se sancţionează cu amendă, după cum urmează:
- cele referitoare la întocmire şi semnare, cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei;
- cea referitoare la depunerea în termenul legal, cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei, dacă perioada de întârziere este cuprinsă între 1 şi 15 zile lucrătoare,
- cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei, dacă perioada de întârziere este cuprinsă între 16 şi 30 de zile lucrătoare,
- cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei, dacă perioada de întârziere depăşeşte 30 de zile lucrătoare."
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resuscitare contabila ong woe woe Servus, Incerc sa apreciez cat mai corect oportunitatea incercarii mea de a prelua o fundatie fara activitate din 2008 (nedepuse acte fiscale de atunci). ... (vezi toată discuția)
Declaratii si bilanturi nedepuse galadriel galadriel Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. Amenda pentru nedepunerea la timp a catorva declaratii 100 este cumulata in valoare de 1000 RON, sau amenda ... (vezi toată discuția)
Care este amenda pentru nedepunerea bilantului? flanda flanda Buna ziua.Care este amenda pentru nedepunerea bilantului ? eu mi-am facut cont pe spv sa vad daca contabilul meu a depus bilantul la timp si ultimul bilant imi ... (vezi toată discuția)