avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

Tatal meu a decedat in 2008, fiind casatorit cu o alta femeie din 1989. Eu am facut o declaratie notariala in termenul legal prin care am acceptat mostenirea, in caz ca ar fi ceva de mostenit.Sora mea, avand domiciliul in strainatate, a facut prin notariat o imputernicire mamei mele pt a o reprezenta in fata notarului public la dezbaterea succesiunii, tot in termenul legal. Daca succesiunea se va dezbate acum, dupa 4 ani si ceva, acceptarea si imputernicirea mai sunt valabile sau exista un termen in care trebuia debatuta succesiunea pt ca acestea sa fie valabile?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 01:40, 12 Octombrie 2012
dacă actele notariale nu sunt cu termen, sunt perfect valabile.Exista vechiul termen de dezbatere de 6 luni, cel nou 2 ani.
In acceptarea facuta de mine nu este trecut nici un termen de valabilitate, iar in procura scrie ca "prezentul mandat este valabil pana la realizarea lui sau pana la revocarea expresa".
Sa inteleg ca termenul de valabilitate a lor nu este cel de 3 ani pe care mi l-a spus un avocat?
Multumesc pentru raspuns
nu pot înțelege de unde a scos respectivul domn avocat termenul de ”3 ani” (baza legală?!), însă : dacă scrie ”negru” pe ”alb” clauzele postate de dvs., Procura Specială = ESTE PERFECT valabilă până îndeplinește una din cele 2 condiții stipulate în ea.Vă doresc succes deplin!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un raspuns! ambii parinti ... ZIALEX ZIALEX Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Ambii parinti au decedat in noiembrie 2021 si dorim sa dezbatem succesiunea ( suntem 3 fiice). Casa in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune refuzata de notari din cauza procurii si declaratiei de renuntare MirelaPrihot MirelaPrihot Buna ziua, Am si eu o situatie mai complicata daca se poate sa ma ajutati cu o indrumare pentru ca toti notarii cu care am vorbit ne spun ca avem actele ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura din anul 2004 CristinaTgv2015 CristinaTgv2015 Buna ziua, Apelez la specialistii dumneavoastra pentru primirea unei lamuriri in urmatoarea speta: Sunt beneficiara unei procuri notariale cu puteri depline ... (vezi toată discuția)