avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patrimoniu asociaitie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patrimoniu asociaitie

Buna ziua!

Doresc sa infiintez o asociatie care are in componenta autoritati publice locale, persoane juridice si persoane fizice. Doresc ca aportul la patrimoniul Asociaitiei sa fie diferentiat in functie de statutul membrilor, respectiv:
500 lei pentru Autoritati Publice
100 lei pentru persoane juridice
50 de lei pentru persoane fizice

Se poate realiza aceasta diferentiere? Este legala?
Cel mai recent răspuns: danasrl , utilizator 09:01, 12 Octombrie 2012
Ce doriti dumneavoatra e ca sa realizati o diferentiere in contributia fiecaruia in constituirea patrimoniului initial al asociatiei. Este posibil doar in masura in care sunt de acord toti membrii fondatori. Adica nu puteti impune cu cat sa vina fiecare. De asemenea nu trebuie ca fiecare sa aiba o anumita contributie. Un membru fondator poate constitui tot patrimoniul initial minim cerut de lege (acum in 2012 este 700 lei) prin participatia sa iar ceilalti sa nu vina cu nimic. Acestea contributii sunt trecute in actul constitutiv al asociatiei.
O diferentiere puteti propune si pentru cotizatia lunara de membru. Aceasta cotizatie va trebui aprobata de adunarea generala.
Multumesc pentru raspuns. O zi buna tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniu initial ong moonprincess moonprincess Buna ziua, M-ar interesa sa stiu daca in actul constitutiv al unui ONG este obligatoriu sa se specific si aportul fiecarui membru fondator la patrimoniul ... (vezi toată discuția)
Modalitati ponderate de vot in aga asociatie (nu de propietari) AdiM01 AdiM01 Buna seara, Doresc sa infiintez o asociatie alaturi de alti 4 membri fondatori. Vreau ca modul de conducere sa fie asemeni unui SRL, astfel incat sa ... (vezi toată discuția)
Cum se infiinteaza un ong? adrianacab adrianacab CUM SE INFIINTEAZA UN ONG?VA ROG SA-MI SPUNETI DE CE ACTE AM NEVOIE SI UNDE SE DEPUN, SI PASII PE CARE TREBUIE SA II URMEZ?TREBUIE MINIM 3 ASOCIATI?ACESTIA POT ... (vezi toată discuția)