avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala, nesemnarea pv de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala, nesemnarea pv de contraventie

Buna.

In data de 16 Septembrie 2012 am fost oprit in localitate de catre ag de politie brigada rutiera pe motiv ca am depasit limita de viteza,a mentionant ca am fost depistat de catre ap. radar cu viteza de 81 kmh in localitate. Ag. a intocmit proces verbal si mi l-a dat la semnat, eu am refuzat din mai multe motive, ag. mi-a urat o zi buna si a plecat fara sa caute vreun martor care sa constate refuzul meu de a lua la cunostinta pv.

Refuzul meu in a semna pv consta in urmatoarele:
1-Nu cred ca aveam viteza de 81, desi am fost avertizat de catre alti conducatori in trafic care veneau din sens opus, moment in care am redus viteza.
2-Pe tronsonul de drum respectiv in acel moment circulau mai multe masini simultan.
3-Ag. de pol. a sarit fizic in fata masini cu cativa metri inainte de masina politiei desi era ocupat cu scrierea unui alt pv in acel moment.
4-Tinuta neadecvata a ag. de pol. fara chipiu fara vesta reflectorizanta si oprire fara baston si neregulamentara.
5-Nu am fost intrebat daca am obiectii.
6-Limbajul neadecvat al ag de pol.

Intamplarea a fost in 16 Sept. 2012 si azi 11 Oct 2012 am primit in posta un aviz in care scrie ca am primit o recomandata, este procesul verbal.Nu stiu ce sa fac.Daca nu ma duc sa ridic recomandata ce se poate intampla? In data de 16 Oct. 2012, peste 5 zile se implinesc 30 de zile de la data la care am fost oprit si amendat. Din cate stiu daca trece mai mult de 30 de zile de la data savarsiri infractiunii iar contravenientul nu a luat la cunostinta pv. se desfinteaza din oficiu.
Astept ajutor, multumesc.

Va rog atutati-ma nu stiu ce sa fac, teoretic daca ma duc si ridic scrisoarea am timp 48 de ore sa platesc jumatate. Daca ok portita aceea cu neluarea la cunostinta in 30 de zile amenda se anuleaza atunci nu ma duc sa ridic de la posta.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
lmd_mihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: lmd_mihai , utilizator 13:03, 11 Octombrie 2012
Chiar da daca apelati la superfugiul invocat,acesta nu conduce la neaplicarea sanctiunii sau la neobligarea dvs la achitarea acestuia
In situatia in care titularul refuza primirea PV contraventie,acesta este comunicat autoritatii fiscale responsabile care inregistreaza suma drept debit in urmarire
Suma va fi impusa automat prin impunerea de impozit aferent anul urmator
asa spune ordonanta2/2011
Art. 14
(1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

peste 5 zile se implinesc 30 de zile recomandata e laposta nu am ridicato,daca nu o ridic sta in posta 10 zile, inseamnca ca depaseste termenul de 30 de zile.
Se va prescrie sa inteleg?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se prescrie o amenda de radar fix? adelina prada adelina prada in luna oct 2008 am primit instiintare la firma ca masina mea de serviciu a depasit viteza legala cu 12km si sa dam datele soferului. le-am dat si in noiembrie ... (vezi toată discuția)
Proces verbal neprimit sith sith 1. E valabila inregistrarea facuta de un radar amplasat pe o masina aflata in mers? Mi-a fost retinut permisul (90 zile)pentru conducere in localitate cu ... (vezi toată discuția)
Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)