avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In cat timp se prescrie dreptul la actiune in materie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In cat timp se prescrie dreptul la actiune in materie contraventionala?

in cat timp se poate prescrie dreptul la actiune in materie contraventionala.

In speta s-aperimat actiunea in oct 2011,(nu s-a putut prezenta pr verbal de catre parti si nici dovada cal-ar fi trimis in 30 de zile petentului) iar in mai 2012 ag constatator trimite contrvenientului o instiintare sa predea permisul in 5 zile.Dupa mai bine de 6 luni.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 09:47, 16 Mai 2012
Daca instanta a respins actiunea( nu poate fi vorba de perimare in aceasta situatie!) pentru simplul motiv ca partile nu si-au sustinut atat apararea cat si acuzarea prin probatoriu, se poate spune ca partea reclamanta este absolvita de orice sanctiune mentionata in acel proces-verbal de contraventie. Faptul ca agentul constatator trimite dupa, mai bine, de 6 luni o somatie contravenientului prin care i se aduce la cunostinta sa predea permisul de conducere in termen de 5 zile de la comunicarea acesteia, nu are relevanta si este ilegala pentru ca incalca dispozitiile art.24 alin.(1) si (2) din O.G.nr.2/2/2001 aprobata cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie suspendare permis romi_codrean romi_codrean salut as vrea sa aflu pareri in urmatoarea speta cu care se confrunta un coleg in mai 2007 a fost surpris in timp ce circula in localitate cu 104 km/h adica ... (vezi toată discuția)
Prescriptie alexa_25 alexa_25 Buna ziua, stie cineva in cat timp se prescrie executarea suspendarii permisului de conducere?Mentionez faptul ca am atacat pv de contraventie, am epuizat ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala, nesemnarea pv de contraventie lmd_mihai lmd_mihai Buna. In data de 16 Septembrie 2012 am fost oprit in localitate de catre ag de politie brigada rutiera pe motiv ca am depasit limita de viteza,a mentionant ... (vezi toată discuția)