avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere copil

Buna ziua,am si eu urmatoarea situatie pe care vreau sa mi-o lamuriti ,va rog:acum la sfarsitul lunii trebuie sa-mi fac dosarul pentru indemnizatia de cresterea copilului,eu am 85%din venit mai mare de 1200 ron si vreau sa ma intorc la serviciu dupa un an,dar as dori sa pot beneficia si de stimulentul de 500 roncum sa procedez:sa optez pe tru un ca sa iau si mai mult de 1200 ron sa ma intorc la 11 luni si pot sa beneficiez de 500 de ron pana implineste bebe 2 ani sau sa optez pentru 2 ani sa ma limitez la 1200 dar dupa un an cand ma intorc la serviciu sa am inca 500 ron la salariu?economic e mai avantajos in primul fel lamuriti-ma daca e si legal,va rog!multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 11 Octombrie 2012
1. Actuala legislatie spune ca daca optati pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul; 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

2. In aceste zile se va publica in M.O. legea de modificare a legislatiei privitoare la CCC si atunci vom sti mai bine ce varianta sa alegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti daca urmatoarea afirmatie este reala, este spusa de un angajat al Serviciului Alocatii si Indemnizatii : daca optezi la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ramona727 ramona727 am o fetita nascuta in data de 27.08.2012 si inca nu am intrat in concediu de crestere a copilului.Daca aleg un an, in ce luna trebuie sa revin la locul de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la lucru pentru mame elena_1989 elena_1989 buna ziua,baietelul meu implineste 1 an in aprilie 2014, cand am intrat in prenatal am facut o cerere la angajator ca stau acasa cu bebe 2 ani,dar vreau sa ma ... (vezi toată discuția)