avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... azil umanitar
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

azil umanitar

Cumnatul meu este din Palestina, Gaza.Impreuna cu familia tocmai s-au intors din Gaza, din plin razboi.
Am auzit ca Norvegia accepta sa ofere azil umanitar pentru astfel de cetateni...
As dori sa stiu care ar fi procedurile pe care ar trebui sa le intreprinda ei pentru a cere un astfel de azil.( in Norvegia!).

Multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: roby0 , utilizator 14:17, 27 Ianuarie 2009
Cu siguranta daca veti contacta Ambasada Norvegiei in Romania si veti solicita informatii, veti afla si procedurile prin care cetatenii palestinieni pot solicita/primi azil umanitar in Norvegia.

Av. Cermak Iuliana
1 din 1 utilizatori au gasit acest mesaj util Data post: Marti, 30 Septembrie 2008, 20:54
Subiect: RE: Azil umanitar

În ţările membre ale Uniunii Europene si în acelaşi timp si în Norvegia Convenţia de la Dublin. Prin Convenţia de la Dublin ţările reglementează care ţară va răspunde de cazul dvs de azil. Cererea dvs de azil poate să fie cercetată doar în una dintre aceste ţări.
Chiar dacă dvs veti cere azil în Norvegia şi doriti ca cererea dvs să fie cercetată aici, nu este sigur că aveti dreptul la acest lucru. O altă ţară care este cuprinsă în Convenţia de la Dublin poate să aibă răspunderea pentru această cercetare.

Azilul este o forma de protectie acordata de un stat, pe teritoriul lui, pe baza principiului de ne-oprimare si a drepturilor recunoscute refugiatilor la nivel international si national. El este acordat unei persoane care nu este in situatia de a cauta protectie in propria sa tara in calitate de cetatean sau rezident, tocmai pentru ca ii este de frica sa nu fie urmarit pe motiv de rasa, religie, nationalitate sau apartenenta la un grup social sau la un curent de opinie publica.
Va multumesc pentru idee.E foarte utila, practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Azil umanitar aaee aaee As dori sa stiu care sunt conditile in care poti solicita azil umanitar in o tara din Europa deoarece am probleme cu autoritatile, vecini, o persoana din ... (vezi toată discuția)
Calatorii in strainatate roby0 roby0 Poate un cetatean roman calatorii impreuna cu sotul, care nu e catatean european, ( e palestinian) in Europa, exemplu in Suedia? In ce conditii?? Presupun ... (vezi toată discuția)
Azil in alta tara!!!!!!! KARAOKE2010 KARAOKE2010 as dorii sa cunosc daca pot solicita azil politic in alta tara si care este procedura????????????? (vezi toată discuția)