avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... azil in alta tara!!!!!!!
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

azil in alta tara!!!!!!!

as dorii sa cunosc daca pot solicita azil politic in alta tara si care este procedura?????????????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 28 Octombrie 2010
Daca este roman nu se primeste azil in nicio tara. Fiind un estat democratic de drept cum asa? Cu tot ce sunt probleme in tara romana, in orice tara sunt probleme economice si de persecutia particulara, dar sunt mijloce de aparare in drept.
Conventia privind statutul refugiatilor, adoptata de O.N.U. în anul 1951, completata de Protocolul aditional din 1967, defineste notiunea de persoana refugiata ca fiind „ persoana care, în urma unor temeiuri jusitficate de a fi persecutata pe motive de rasa, religie, nationalitate, apartenenta la un grup social sau opinie politica, se gaseste în afara tarii sale de origine si nu poate sau, din cauza acestor temeri, nu doreste sa revina în acea tara” (art.1).

Statutul de refugiat este, astfel, acordat pe baza individuala, si nu pentru grupuri de persoane. Din textul Conventiei mentionate se deduce ca nu intra în categoria persoanelor refugiate, refugiatii economici si persoanele care au dobândit statutul de refugiati ca efect al unor conflicte armate internationale sau interne. În aceste cazuri, solutia care s-ar impune ar fi cea a ajutorului umanitar international în tara de origine sau a unor masuri de dezvoltare economica.

in nici o tara din u.e.eu sunt refugiat in romania ,se da foarte greu si pe motve intimeiate personale,daca sunteti roman nu se da statut de refugiat pentru ca romania e membra a conventia de la geneve 1951 si e considerata o tara sigura si democratica
KARAOKE2010 a scris:

as dorii sa cunosc daca pot solicita azil politic in alta tara si care este procedura?????????????

Depinde de legislatia tarii respective in care doriti sa solicitati azil ... puteti solicita, dar nu sunt obligati sa vi-l acorde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentele de calatorie-valabile sau nu!? gabi_75 gabi_75 Am pe cineva care a cesionat firma unor persoane care detineau documente de calatorie. Cu aceste documente de calatorie au fost la notariat pentru declaratii ... (vezi toată discuția)
Cerere azil politic tatianamidani tatianamidani buna seara...v as ruga sa mi rasp,...locuiesc in Damasc.castorita si dom stabil aici.se stie situatia conflictuala din siria.a si dorii sa primesc ... (vezi toată discuția)
Azil umanitar roby0 roby0 Cumnatul meu este din Palestina, Gaza.Impreuna cu familia tocmai s-au intors din Gaza, din plin razboi. Am auzit ca Norvegia accepta sa ofere azil umanitar ... (vezi toată discuția)