avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Documentele de calatorie-valabile sau nu!?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Documentele de calatorie-valabile sau nu!?

Am pe cineva care a cesionat firma unor persoane care detineau documente de calatorie. Cu aceste documente de calatorie au fost la notariat pentru declaratii si contractul de cesiune.
Astazi am vrut sa iau actele si m-am trezit cu dosarul respins deoarece aceste documente de calatorie, in viziunea directoarei de la Registru nu sunt documente valabile. Eu stiu ca documentele de calatorie reglementeaza statutul de refugiat, iar acest statut este reglementat de Conventia de la Geneva din 1951 a carei semnatara este si tara noastra. In aceasta conventie se spune clar ca cei cu acest statut se pot asocia in vederea de constituire de societati. Ce ma sfatuiti sa fac? daca depun plangere ce sanse am? Ati intampinat asemenea situatie pana acum?
Am inteles ca la celelalte Registre se accepta documentele de calatorie.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Veronica Popescu , Avocat 23:54, 16 Februarie 2010
Intr-adevar, Romania a aderat la Conventia de la Geneva prin Legea 46/91 si potrivit art.18 din Conventie, refugiatului i se va acorda tratamentul cel mai favorabil printre altele si crearea de societati comerciale.
De asemenea, potrivit art.20 lit.c din Legea 122/2006 privind azilul in Romania, refugiatii au dreptul sa fie angajati de persone fizice sau juridice, sa exercite activitati nesalarizate, sa exercite profesii libere si sa efectueze acte juridice. sa efectueze acte si fapte de comert inclusiv activitati economice in mod independent, in aceleasi conditii ca si cetatenii romani.
Depuneti plangere la raspunsul dat de catre acest director al Registrului Comertului care va fi inaintata spre competenta solutionare Tribunalului-Sectia Comerciala.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
Veronica Popescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Azil in alta tara!!!!!!! KARAOKE2010 KARAOKE2010 as dorii sa cunosc daca pot solicita azil politic in alta tara si care este procedura????????????? (vezi toată discuția)
Azil politic saiadi saiadi buna ziua.sunt refugiat politic din irak si locuiesc de 11 ani in grecia.am facut cerere d azil politic inca din primul an care a ramas la stadiul d cerere si ... (vezi toată discuția)
Azil politic catacata602 catacata602 in ce conditii se pote cere azilul politic in romania? ma pota ajuta cineva? va rog am nevoie de ajutor (vezi toată discuția)