avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu cetatean apatrid
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu cetatean apatrid

Ce documente sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean apatrid, cu pasaport egiptean, nationalitate palestiniana?
Cel mai recent răspuns: ioana.h , utilizator 10:26, 22 Ianuarie 2018
Buna seara,
Pe langa actele de stare civila obisnuite avand in vedere calitatea viitorului sot de ,,apatrid'' trebuie sa aveti in consideratie si faptul ca se mai solicita:
Cetăţenii străini care doresc să încheie căsătorii pe teritoriul României vor face dovada identităţii şi a dreptului de şedere, astfel:

a) Cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European cu documentul de identitate sau paşaportul emise de statul ai căror cetăţeni sunt;

b) Străinii din statele terţe: cu paşaportul emis de statul ai căror cetățeni sunt, în care să fie aplicată viza de intrare pe teritoriul României;

c) Apatrizii cu pașaport emis în baza Convenției privind statutul apatrizilor din anul 1954, însoțit de permisul de ședere temporară sau permanentă;

d) Cetățenii străini cărora li s-a acordat o formă de protecție în România cu document de călătorie emis în baza Convenției de la Geneva din 1951 sau cu documentul de călătorie pentru străinii care au obținut protecție subsidiară-protecție umanitară condiționată;

e) Cetățenii străini solicitanți de azil în România cu paşaportul emis de statul ai căror cetățeni sunt, însoțit de documentul temporar de identitate.



*Documentele de identitate şi viza de intrare pe teritoriul României trebuie să fie valabile atât la data depunerii declaraţiei de căsătorie, cât şi la data oficierii căsătoriei.



I. Cetăţenii străini, la depunerea dosarului de căsătorie trebuie să prezinte, pe lîngă documentele enumerate mai sus, şi documentul eliberat sau autentificat de misiunea diplomatică a statului de cetăţenie acreditată în România, din care să rezulte că cetăţeanul străin îndeplineşte condiţiile de fond prevăzute de legea sa naţională şi nu există impedimente pentru a încheia căsătoria în România.
Mult succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are permis de sederea in romania in care scrie apatrid .?sau viza pe pasaport?

ioana.h a scris:

Ce documente sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean apatrid, cu pasaport egiptean, nationalitate palestiniana?

Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsuri. Da, are permis de sedere temporar, valabil pana in decembrie 2018, pe care scrie apatrid. Si da, are pasaport egiptean cu viza primita cand s-a mutat in Romania.

Orice raspuns cu informatii utile ma ajuta, intrucat cei de la starea civila din orasul de provincie unde urmeaza sa facem cununia nu prea au mai vazut casatorii mixte, mai ales cu apatrizi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna,banuiesc ca are viza de afacerea sau studii.nu conteaza .actele de stare civila sunt aceasi acte si pentru cetateni romani.dar mai trebuie certificat de celibatar adica nu este casatorit .asta o scoate din ambasada egiptului sau sa spuna ca este apatrid si da o declaratia notariala pe propria raspunderea ca nu este casatorit in afara (exista exceptii pwntru anumite categorii) sau o scoate de la ambasada palestiniana (daca are paspoet egiptean pebtru refugiati palestinian).sa aiba si certificatul de nastere tradus legalizat.oeicum informatii sunt pe situri multe primarii.singura lucru important sa aiba o viza valabila ..nu faceti griji ae rezolva
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate casatori ucrainean cu bielorusa in romania? si cum? Raymond T. Raymond T. Buna ziua tuturor! O intrebare, rog frumos. Caz concret: el ucrainian, ea cu pasaport Rep. Belarus. Ambii vin din Ucraina. Vor sa se casatoreasca in Romania, ... (vezi toată discuția)
Pasaport tata expirat nu pot face certificat de nastere pt copil? Simona_hora@yahoo.com Simona_hora@yahoo.com Am un copilas nou nascut si vreau sa ii fac certificat de nastere,dar de la Starea Civila mi-au zis ca e imposibil pana nu obtin un nou pasaport pt tata(care e ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)