avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport tata expirat nu pot face certificat de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport tata expirat nu pot face certificat de nastere pt copil?

Am un copilas nou nascut si vreau sa ii fac certificat de nastere,dar de la Starea Civila mi-au zis ca e imposibil pana nu obtin un nou pasaport pt tata(care e cetatean egiptean si al carui pasaport a expirat).Mentinez ca detine permis de sedere valabil pt 5 ani eliberat de Emigrari
Nu pot merge cu copilul la medic de familie,nu pot face acte pt alocati sau indemnizatie
Sotul a sunat la Ambasada si i-au zis ca dureaza 3 luni.Ajutati-ma va rog!!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:55, 23 Mai 2017
Solicitati o audienta la seful serviciului. Daca nu, scrieti la DEPABD Bucuresti depabd@mai.gov.ro
Sa ne scrieti cum ati rezolvat.
Bună.
Consulta Hotărârea nr. 801/2016 pentru stabilirea procedurilor de colectare și ștergere a datelor persoanelor cu identitate declarată, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind aplicarea unitară a dispozițiilor în materie de stare civilă și evidența persoanelor care precizează în legătură cu articolul 30:
(2) În situația în care unul dintre părinți sau ambii sunt cetățeni străini sau apatrizi, sunt necesare documentele prevăzute la alin. (1), precum și următoarele:

a) pașaportul părintelui cetățean străin sau apatrid/părinților cetățeni străini sau apatrizi, respectiv actul de identitate pentru cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene ori Spațiului Economic European sau ai Confederației Elvețiene sau, după caz, documentul de identitate eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrări, în original și în fotocopie. În cazul cetățenilor străini sau apatrizilor ale căror acte de identitate/călătorie nu conțin date înscrise prin utilizarea alfabetului latin se solicită traducerea legalizată a filei care conține datele de identificare ale persoanei; dacă din documentele străine prezentate nu rezultă în mod distinct care este numele de familie și prenumele se solicită declarația notarială a titularului în acest sens;

Sper sa fie de folos și să ne spui ce ai rezolvat.
Eu as sfatui inca o optiune: Tatal sa faca un "titlu de calatorie" care e de obicei folosit pentru calatorie inafara tarii in caz de urgenta/ pierderea pasaportului. Si in baza titlului de calatorie sa va prezentati la inregistrarea nasterii/ certificatul de nastere (inainte de a expira).

La autoritatile romane eu in asa fel inregistrez nasterea si casatoria (caci doar dupa asta imi pot reinnoi pasaportul).

Incearca...


Nu e posibil cu titlu de calatorie, presupunand ca i s-ar da asa ceva de la ambasada Egiptului. Mai degraba i-ar putea fi de folos documentul eliberat de Inspectoratul de Imigrari:
documentul de identitate eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrări, în original și în fotocopie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean apatrid ioana.h ioana.h Ce documente sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean apatrid, cu pasaport egiptean, nationalitate palestiniana? (vezi toată discuția)
Sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean cu care vreau sa ma casatoresc in romania laraiva laraiva I s-a dat viza de aici,dar acolo i s-a cerut la ambasada un cont de 50 de euro pe zi,pt perioada ,,vizitei\'\'.Ma intreb cu furie de ce nu sunt reglementari ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in romania cu tata egiptean Ela81 Ela81 Buna ziua, Sunt casatorita in Romania cu un cetatean egiptean eu fiind crestina , el musulman. avem un copil nascut in romania iar tatal vrea sa-i faca la ... (vezi toată discuția)