avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salariului minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salariului minim pe economie

exista posibilitatea ca angajatorul sa plateasca angajatilor doar salarul minim pe economie in perioada in care acestia se afla in somaj tehnic?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 14:39, 26 Ianuarie 2009
C odul muncii prevede la art. 53. - (1) Pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului salariatii beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75 % din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.
(2) Pe durata intreruperii temporare prevazute la alin. (1) salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.In concluzie raspunsul la intrebare este nu, nu poate sa plateasca doar salariul minim pe economie
multumesc
in asa zisul somaj tehnic, salariatii primesc minim 75% din salariul de baza.
Pe perioada somajului tehnic se va plati 75% din salariul, ci nu salariul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere temporara a activitatii in constructii ContSters113415 ContSters113415 Suntem o societate de constructii si in aceasta perioada nu avem de lucru. Administratorul societatii a decis sa plateasca salariatii cu 75% dar fara sa ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic....ajutor....!!!! Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G In cazul somajului tehnic, contractul individual de munca se suspenda, angajatorul plateste 75% din salariul de incadrare. Ce se plateste (CAS, SOMAJ, CASS, ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ILENIA ILENIA Buna ziua, As vrea sa stiu cum putem da un angajat in asa- zisul somaj tehnic. Noi suntem o firma de constructii si ca atare, iarna nu prea avem activitate.Nu ... (vezi toată discuția)