avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... citare la domiciliul aflat prin directia pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

citare la domiciliul aflat prin directia pentru evidenta persoanelor?

Buna ziua.

Nu stiu care este adresa de domiciliu a unei persoane, ci adresa unei proprietati imobil al acestei persoane.

Doresc sa cer instantei sa citeze parata la domiciliul aflat prin adresa Directiei pentru Evidenta Persoanelor in acest sens, sau serviciul evidenta populatiei al politiei? Se poate astfel?

Stiu ca pot sa mai cer afisarea la avizier...

(Cod de procedura penala - ar trebui sa fie la fel si-n civila aici) Observ ca se poate face si prin nota telefonica sau telegraf... deci ce fac... indic telefonul paratei catre instanta sa-i trimita un SMS? :))

Exista asa ceva in Codul de procedura civila:
-prin alte mijloace care asigura transmiterea textului actului si confirmarea primirii acestuia. In acest caz nu este suficienta confirmarea ca s-a facut transmiterea prin fax, telex, etc., ci este necesar ca la dosar sa existe confirmarea primirii actului de catre destinatar.

a)citatia poate fi inmanata persoanei citate in orice loc va fi intalnita de agentul procedural cu conditia ca aceasta sa fie de acord cu primirea citatiei si sa semneze de primirea ei.

Acest mijloc nu pare de incredere fiindca nu-l controleaza nimeni pe agentul procedural

Am citit acestea aici:
[ link extern ]

Mentionez ca paratii au si doua plangeri penale. Pot solicita sa faca instanta adresa catre organele judiciare care au instrumentat ancheta sa comunice adresa de domiciliu a paratei?
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 17:32, 11 Octombrie 2012
cu un certificat de grefa, care atesta existenat pe rolul instantei a unui dosar avand ca parat persoana a carui domiciliu doriti sa-l aflati, o cerere adresata Dir de Evid a Populatiei in acest sens , o taxa de cativa lei, nu-mi amintesc exact si timbru judiciar, aceasta institutie va trimite la dosarul cauzei adresa de domiciliu cu care paratul figureaza in evidentele ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-domiciliu necunoscut parit alexa-rozi alexa-rozi Am si eu o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva.Am intentat actiune de divort si am trecut domiciliul sotului la adresa actuala la care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Cum verifica cei fara adresa postala citatiile? silentk6 silentk6 Nu mai am o locuinta in proprietate, stau cu chirie, si, ipotetic vorbind, in cine stie ce incident la care am fost martor ma citeaza cineva in instanta, unde ... (vezi toată discuția)
Stie cineva... mihailaurentiu mihailaurentiu stie cineva...daca pe cererea de chemare in judecata trebuie obligatoriu adresa exacta de domiciliu a reclamantului sau se poate trece o casuta postala ? stie ... (vezi toată discuția)