Buna ziua.
Nu stiu care este adresa de domiciliu a unei persoane, ci adresa unei proprietati imobil al acestei persoane.
Doresc sa cer instantei sa citeze parata la domiciliul aflat prin adresa Directiei pentru Evidenta Persoanelor in acest sens, sau serviciul evidenta populatiei al politiei? Se poate astfel?
Stiu ca pot sa mai cer afisarea la avizier...
(Cod de procedura penala - ar trebui sa fie la fel si-n civila aici) Observ ca se poate face si prin nota telefonica sau telegraf... deci ce fac... indic telefonul paratei catre instanta sa-i trimita un SMS? :))
Exista asa ceva in Codul de procedura civila:
-prin alte mijloace care asigura transmiterea textului actului si confirmarea primirii acestuia. In acest caz nu este suficienta confirmarea ca s-a facut transmiterea prin fax, telex, etc., ci este necesar ca la dosar sa existe confirmarea primirii actului de catre destinatar.
a)citatia poate fi inmanata persoanei citate in orice loc va fi intalnita de agentul procedural cu conditia ca aceasta sa fie de acord cu primirea citatiei si sa semneze de primirea ei.
Acest mijloc nu pare de incredere fiindca nu-l controleaza nimeni pe agentul procedural
Am citit acestea aici:
[ link extern ]
Mentionez ca paratii au si doua plangeri penale. Pot solicita sa faca instanta adresa catre organele judiciare care au instrumentat ancheta sa comunice adresa de domiciliu a paratei?