avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

buna ziua!tatal meu ,nascut in 13.03.1952.,doreste pensionare anticipata.Care este limita de varsta,vechimea in munca si stagiul de cotizare?A inceput activitatea in anul 1968 luna ianuarie.A efectuat stagiul militar 1an si 4 luni,din anul 1990 -1997 nu a lucrat.timp de 8 ani,a lucrat program de 10 ore cu spor 20%din salariu,mentionat in cartea de munca.Solicita pensionare anticipata cu 1.11.2012,este posibil sa se poata pensiona sub aceasta forma?(anticipat).Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:20, 11 Octombrie 2012
-Limita de varsta la 65 de ani.
-Pensie anticipata sau anticipata partiala la 60 de ani.Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 de ani,fara stagiu asimilat(armata).Pentru pensie anticipata partiala conditia de stagiu este de 35 de ani,fara stagiu asimilat.Penalizarea pentru 5 ani(60 de luni)de anticipare este de 45%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce penalizare iese la pensie un barbat de 60 ani cu 41 ani vechime olimpiacaratus olimpiacaratus Buna ziua, puteti sa imi spuneti daca un barbat de 60 ani (impliniti in 30.01.2014), 41 ani vechime + stagiul militar, poate iesi anticipat la pensie si daca ... (vezi toată discuția)
Posibila pensionare!? robert56 robert56 -tatal meu este nascut in 1956,octombrie -perioada lucrta este de 35ani -din care in grupa a-2-a doar 3ani -stagiul militar 16luni -1 an de somaj ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie anticipata? lazar emilian lazar emilian sunt nascut pe 16.04.1952,stagiu cotizare 36 ani si 6 luni si am grupa 2 de munca 7 ani.Cand pot iesi la pensie anticipat ? (vezi toată discuția)