avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie executare

buna seara. va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea speta.
prin contestatia la executare, contestatorul x a solicitat anularea formelor de executare intocmite in dosarul BEJ, creditor fiind y. in motivarea contestatiei, s-a invocat faptul ca titlul executoriu- contract de imprumut autentificat de BNP- prevede o suma care nu a fost in realitate imprumutata ci numai jumatate din ea- cealalta jumatate reprezentand dobanzi deghizate, si pe de alta parte s-a invocat faptul ca se achitase 10% din debit anterior inceperii executarii silite, fiind eliberata chitanta de catre creditor.
este admisibila o asemenea contestatie? de ce da sau de ce nu? si daca este admisibila, este vorba despre contestatie la titlu sau propriu zisa?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: loredana24 , utilizator 14:01, 12 Octombrie 2012
In raport de disp art. 258 alin. 1 Cod proc.civila, fata de faza in care se gasesc partile ( executare silita ), nu se poate invoca nulitatea unei hotarari judecatoresti care constituie titlul executoriu, deoarece in cadrul contestatiei la executare nu se poate cere insusi anularea titlului executoriu.
Sub acest aspect , instanta de judecata nu poate cerceta si retine decat fapte sau imprejurari intervenite dupa obtinerea titlului ce se executa, adica ceea ce se poate obtine pe aceasta cale este numai anularea masurilor de executare ilegala, iar nulitatea indiferent de natura ei, nu mai produce niciun efect dupa ramanerea irevocabila a hotararii .




La care hotarare va referiti, @ynocentta ?

@loredana, pana la alte raspunsuri, cititi si acest material, v-ar putea fi de folos
[ link extern ]

art 399 cpc
De asemenea, dupa ce a inceput executarea silita, cei interesati sau vatamati pot cere, pe calea contestatiei la executare, si anularea incheierii prin care s-a dispus investirea cu formula executorie, data fara indeplinirea conditiilor legale.
In cazul in care executarea silita se face in temeiul unui titlu executoriu care nu este emis de o instanta judecatoreasca, se pot invoca in contestatia la executare aparari de fond impotriva titlului executoriu, daca legea nu prevede in acest scop o alta cale de atac.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
loredana24 a scris:


titlul executoriu- contract de imprumut autentificat de BNP-




tocmai

ori dvs vb de asta

nu se poate invoca nulitatea unei hotarari judecatoresti care constituie titlul executoriu,


de aceea am intrebat
deci este admisibila sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent !!! sentinta nesemnata de judecator si grefier investita si pusa in executare ? Krissia . Krissia . [b]1. O avocata a solicitat legalizarea si investirea unei hotarari nesemnate de judecator si grefier si a pus-o in executare silita. [/b] Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Executare silita-rog raspuns urgent catalina_maria2012 catalina_maria2012 1. Procesul verbal cu cheltuieli de executare intocmit de BEJ (titlu executoriu) poate fi contestat ca un act emis de o autoritate publica si BEJ are calitate ... (vezi toată discuția)
Cum contest incuvintarea executarii silite?? bvflorin bvflorin Executorul a obtinut incuviintarea executarii silite a unui BO. In paralel se desfasoara un alt proces in recurs la aceasta investire, intru-cat BO-ul a fost ... (vezi toată discuția)