1. O avocata a solicitat legalizarea si investirea unei hotarari nesemnate de judecator si grefier si a pus-o in executare silita.
Vreau sa stiu daca este posibil, in conditiile in care c. pr. civ. prevede clar ca nesemnarea unei hotarari este caz de nulitate. Ce masuri pot lua impotriva acestei avocate, pot depune plangere la barou ?
2. Executorul judecatoresc pune in executare hotararea respectiva.
Nu este nulitatea executarii ? Ce masuri pot lua in acest caz ? Plangere la Corpul executorilor ?
3. Instanta incuvinteaza aceasta executare silita.
Nulitate procedura ? Ce masuri pot lua in acest caz ? Memoriu la CSM ?
In raport de disp art. 258 alin. 1 Cod proc.civila, fata de faza in care se gasesc partile ( executare silita ), nu se poate invoca nulitatea unei hotarari judecatoresti care constituie titlul executoriu, deoarece in cadrul contestatiei la executare nu se poate cere insusi anularea titlului executoriu.
Sub acest aspect , instanta de judecata nu poate cerceta si retine decat fapte sau imprejurari intervenite dupa obtinerea titlului ce se executa, adica ceea ce se poate obtine pe aceasta cale este numai anularea masurilor de executare ilegala, iar nulitatea indiferent de natura ei, nu mai produce niciun efect dupa ramanerea irevocabila a hotararii .
Executori
emilia ionescu
Este titlu executoriu hotararea legalizata pe copia comunicata, alta decat cea din dosarul cauzei, semnata de judecatori? Pot fi desfiintate actele ... (vezi toată discuția)