avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Urgent !!! Sentinta nesemnata de judecator si grefier ...
Discuție deschisă în Executare silită

Urgent !!! Sentinta nesemnata de judecator si grefier investita si pusa in executare ?

1. O avocata a solicitat legalizarea si investirea unei hotarari nesemnate de judecator si grefier si a pus-o in executare silita.

Vreau sa stiu daca este posibil, in conditiile in care c. pr. civ. prevede clar ca nesemnarea unei hotarari este caz de nulitate. Ce masuri pot lua impotriva acestei avocate, pot depune plangere la barou ?

2. Executorul judecatoresc pune in executare hotararea respectiva.

Nu este nulitatea executarii ? Ce masuri pot lua in acest caz ? Plangere la Corpul executorilor ?

3. Instanta incuvinteaza aceasta executare silita.

Nulitate procedura ? Ce masuri pot lua in acest caz ? Memoriu la CSM ?

4. Nu poate fi vorba de fals si uz de fals ?
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
Krissia ., Alte profesii
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:08, 11 Octombrie 2012
In raport de disp art. 258 alin. 1 Cod proc.civila, fata de faza in care se gasesc partile ( executare silita ), nu se poate invoca nulitatea unei hotarari judecatoresti care constituie titlul executoriu, deoarece in cadrul contestatiei la executare nu se poate cere insusi anularea titlului executoriu.
Sub acest aspect , instanta de judecata nu poate cerceta si retine decat fapte sau imprejurari intervenite dupa obtinerea titlului ce se executa, adica ceea ce se poate obtine pe aceasta cale este numai anularea masurilor de executare ilegala, iar nulitatea indiferent de natura ei, nu mai produce niciun efect dupa ramanerea irevocabila a hotararii .


Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare loredana24 loredana24 buna seara. va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea speta. prin contestatia la executare, contestatorul x a solicitat anularea formelor de executare ... (vezi toată discuția)
Executori emilia ionescu emilia ionescu Este titlu executoriu hotararea legalizata pe copia comunicata, alta decat cea din dosarul cauzei, semnata de judecatori? Pot fi desfiintate actele ... (vezi toată discuția)
Anulare rovinieta in urma ril iccj ContSters298656 ContSters298656 Buna ziua, Acum ceva timp am fost amendat pt lipsa rovinieta. Recent am primit de la executorul judecatoresc, impreuna cu incheierea de executare silita ... (vezi toată discuția)