avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere cu permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere cu permis suspendat

Buna seara.stimati avocati. Vreau sa va rapesc 2 min din viata d-voastra. Va rog sa ma ajutati cu un singur raspuns la problema pe care o am.in data de 09.10.2011am fost la un club numit Princes din Regie cu masina personala.si cu inca vreo 4 prieteni. M-am distrat ,si m-am indragostit de o fata angajata acolo ca dansatoare, m-am inbatat ,M-am suit in masina ca sa imi duc prietenii acasa eu urmand sa ma intorc sa o cuceresc pe dansatoare.Mi-am dus prietenii acasa si cand ma intorceam la club m-a oprit politia,.,alcolemie 0,61 in aer ,I.M.L. ,analize, dar a trecut un an de zile de cand nu m-am dus sa mai rezolv cu permisul , La data de 11.10.2012 m-a oprit un filtru m-a pus sa dau o declaratie,am semnat un proces verbal ,o copie de buletin si m-a lasat sa ma duc acasa.Mentionez ca meseria pe care o am necesita miscare cu auto. Daca nu muncesc nu mananc
Dansatoarea e prietena mea si in prezent.

Ce ma asteapta acum?
Fac puscarie?
Nu am alte antecedente
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:04, 11 Octombrie 2012
alcool 0,61 in aer inseamna peste 0,8 g/l alcool pur in sange.

Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Art.86. -
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

avand in vedere ca nu aveti antecedente iar dansatoarea a ramas prietena dvs. chiar si in conditiile in care permisul a fost suspendat ptr conducerea sub influenta alcoolului si nu aveati dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice instanta va decide o pedeapsa cu suspendare cu drept consecinta anularea permisului de conducere cu posibilitatea obtinerii unui nou permis de conducere dupa un an de zile de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
cyan, moderator
Nu s-a finalizat primul proces pentru con#ucere sub influenta alcoolului, asa ca vor fi #oua infractiuni in concurs.In caz ca recunoasteti fapta, si e recoman#abil, pe#eapsa se re#uce cu 1/3.Nu o sa faceti inchisoare in caz ca aveti cazierul curat, altfel se revoca o eventuala pe#eapsa anterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal Bara Stefania Bara Stefania Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)
Salll.. Garyy Garyy Sunt mihai si am 22 de ani ...am fost prins acum 3 zile de catre politia rutiera in trafic .cu o alcoolemie de 0,61 in aerul espirat...si mi sau recoltat probe ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie ContSters157205 ContSters157205 am si eu o rugaminte daca ma poate ajuta cineva am fost oprit intro noapte de sambata spre duminica de un agent de circulatie avand o alcoolemie de 0.59 in ... (vezi toată discuția)