avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... luare in spatiu.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

luare in spatiu.

buna seara,v-as ruga sa imi spuneti cum se procedeaza pentru a lua un membru al fam ,mama,in spatiul in care locuiesc cu chirie la stat,eu cu sotul meu.multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:17, 12 Octombrie 2012
Nu ati precizat daca interesul dvs este de a lua strict in spatiu pentru o perioada determinata,sau a permite mutarea definitiva in apartament
Daca interesul dvs consta in mutarea definitiva,respectiv acordare de viza de resedinta,este necesar sa contactati si sa solicitati acordul proprietarului spatiului
ynocentta a scris:

Daca interesul dvs consta in mutarea definitiva,respectiv acordare de viza de resedinta,este necesar sa contactati si sa solicitati acordul proprietarului spatiului

De ce sa contacteze si sa solicite acordul proprietarului spatiului,atat cat timp proprietarul nu e o persoana fizica ci statul?
Trebuie sa mearga la evidenta populatiei atat fiica si mama si acolo sa declare fiica ca o primeste pe mama ei in imobil pe timp de.........

Proprietarul apartamentului este primaria, serviciul care se ocupa de fondul locativ va poate da detalii legate de procedura - este vorba de un aviz de intrare in spatiu prin subinchiriere.
Tinand cont ca este vorba de o ruda de gradul I (mama) este posibil sa aveti succes.

Doar dupa ce exista un astfel de contract mama poate merge la Evidenta Persoanelor pentru a-si face carte de identitate sau viza de resedinta.
Mergeti la biroul de spatiu locativ din cadrul Primariei si pe baza de cerere solicitati includerea in contract pe verso si a memei dvs. Abia dupa ce aceasta este trecuta in contract puteti merge la serviciul de evidenta pentru a face o viza de resedinta ori de ce nu o noua carte de identitate cu domiciliul la dvs. De regula asa cum va scria si Ares_3 se aproba rapid astfel de cereri fiind vorba de gradul I de rudentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata liliana.suciu liliana.suciu CARDUL MEU DE IDENTITATE/CI EXPIRA IN ANUL 2017, PE EL AM DOMICILIUL IN BUCURESTI UNDE ERAM SI PROPIETAR -AM VANDUT APARTAMENUL DIN BUCURESTI -AM CUMPARAT IN ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu - exista limita la numarul de persoane? alexandeer_tomescu1 alexandeer_tomescu1 Am luat intr-un spatiu de 50mp. (apartament cu 2 camere) mai multe persoane cu titlu gratuit, in vedera intocmirii cartii de identitate. Aceste persoane nu ... (vezi toată discuția)