avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... luare in spatiu - exista limita la numarul de persoane?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

luare in spatiu - exista limita la numarul de persoane?

Am luat intr-un spatiu de 50mp. (apartament cu 2 camere) mai multe persoane cu titlu gratuit, in vedera intocmirii cartii de identitate. Aceste persoane nu locuiesc efectiv la mine, doar li s-a intocmit cartea de identitate pe adresa imobilului meu cu acceptul meu. Mentionez ca aceste persoane sunt cetateni romani din rep. moldova, care au dobandit legal cetatenie romana iar acestia au un imobil de locuti in r. moldoava, doar ca pt. a-si intocmi o carte de identitate romaneasca au nevoie de o adresa de domiciliu, unde sa figureze.
INTREBARE: EXISTA VREO LEGE CARE SA REGLEMENTEZE NUMARUL DE PERSOANE CARE POT SA FIGUREZE CU CARTE DE IDENTITATE LA ADRESA MEA DE DOMICILIU ??
intreb pt ca lucratorii evidentei populatiei sectorului 3 !in data 7 martie 2012 mi-a atras atentia ca depasesc baremul persoanelor care am dreptul de ai lua in spatiu ! SI ALTA INTREBARE : AU DREPTUL FUNCTIONARII EVIDENTEI POPULATIEI SA IMI INERZICA SA MAI IAU IN SPATIU CETATENI ATATA TIMP CAT NU EXISTA IN LEGE UN NUMAR LIMITA DE PERSOANE ???? va multumesc pt raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 07:56, 13 Martie 2012
Pozitia angajatilor servciului de evidenta populatiei este intemeiata in conditiile date ,cand intr-o suprafata redusa dvs ati dat acordul pentru viza de a lua in spatiu ,acestia suspectand existenta de interese reciproce,mai mult sau mai putin legale

Mentionez ca aceste persoane sunt cetateni romani din rep. moldova, care au dobandit legal cetatenie romana iar acestia au un imobil de locuti in r. moldoava, doar ca pt. a-si intocmi o carte de identitate romaneasca au nevoie de o adresa de domiciliu, unde sa figureze.


Domiciliul este adresa unde cetateanul locuieste permanent, nu figureaza doar in acte. Dvs. sunteti in situatia descrisa de ynnocenta, nu acesta este forumul unde veti gasi intelegere sau sprijin. Afacerile cu domiciliile cetatenilor moldoveni i-au costat recent pe cativa lucratori de le Evidenta Persoanelor din Bucuresti locul de munca.
Suprafete minime de locuit prevazute de Legea Locuintei (114/1996) sunt: o persoana trebuie sa beneficieze de o suprafata utila de minim 37 mp, din care 18 mp sa fie destinati locului de dormit, 2,5 mp spatiului de luat masa, 5mp bucatariei, 4,5 mp spatiilor sanitare, iar 2 mp spatiilor de depozitare. Daca e vorba de doua persoane care impart un spatiu comun, legislatia e clara: doi oameni au nevoie de 52 mp, respectiv de inca o camera a 12 mp, destinata dormitorului. Trei sau patru persoane de 66 mp, respectiv 74 mp (aici putand fi vorba de trei camere in ambele variante, sau de patru camere).
Inaltimea minima a camerelor de locuit trebuie sa fie de 2,55 m, exceptie facand mansardele, subpantele si nisele, care trebuie doar sa asigure un volum de macar 15 mc de persoana. Aceeasi lege prevede si o abatere de cca 10% de la suprafetele mentionate.
Calculati singur cam cate persoane ar trebui sa aveti in spatiul dvs.- adica in 50 de mp= 2 persoane.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
Ares-3, moderator
Ca si completare la ce s-a scris mai sus:

In momentul in care la o singura adresa sunt inregistrate mai multe cereri de acordare a vizei de resedinta sau de stabilire a domiciliului, lucratorii SPCLEP vor cere politiei verificari in teren din care sa rezulte ca toate persoanele care au solicitat acest lucru locuiesc efectiv la adresa declarata.
Procesele verbale privind verificarile in teren vor cuprinde inclusiv date referitoare la asigurarea de catre gazduitori a spatiului locativ necesar tuturor persoanelor care solicita resedinta sau domiciliu.

In concluzie, micul trafic cu vize de resedinta / domicilii s-a terminat :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar Florin Negrea Florin Negrea proprietarul unui apartament cu 2 camere poate lua in spatiu 6 persoane,si ce lege reglementeaza acesta lucruri (vezi toată discuția)
Truc cu viza de flotant mentorgfx mentorgfx Buna ziua, Locuiesc intr-o comuna modesta din Romania. Aici actualul primar le-a facut viza de flotant tuturor membriilor din familie care sunt plecati din ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu iorga123 iorga123 Am luat intr-un spatiu de 50mp. (apartament cu 2 camere) mai multe persoane cu titlu gratuit, in vedera intocmirii cartii de identitate. Aceste persoane nu ... (vezi toată discuția)