avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale proprietar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

proprietar

proprietarul unui apartament cu 2 camere poate lua in spatiu 6 persoane,si ce lege reglementeaza acesta lucruri
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:33, 4 Iunie 2016
Suprafete minime de locuit prevazute de Legea locuintei nr 114/1996 sunt:
o persoana trebuie sa beneficieze de o suprafata utila de minim 37 mp, din care 18 mp sa fie destinati locului de dormit, 2,5 mp spatiului de luat masa, 5mp bucatariei, 4,5 mp spatiilor sanitare, iar 2 mp spatiilor de depozitare.

Daca este vorba de 2 persoane care impart un spatiu comun, legislatia prevede necesitatea : de 52 mp, respectiv de inca o camera a 12 mp, destinata dormitorului.
In cazul dv ,pentru 6 persoane,este evident ca spatiul cu destinatia de locuinta nu satisface prevederea in vigoare
Inaltimea minima a camerelor de locuit trebuie sa fie de 2,55 m, exceptie facand mansardele, subpantele si nisele, care trebuie doar sa asigure un volum de macar 15 mc de persoana.
In cazurile in care la o singura adresa sunt inregistrate mai multe cereri de acordare a vizei de resedinta sau de stabilire a domiciliului, lucratorii SPCLEP pot solicita politiei sa realizeze verificari in teren din care sa rezulte daca toate persoanele care au solicitat viza de resedinta/flotant , locuiesc efectiv la adresa declarata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Truc cu viza de flotant mentorgfx mentorgfx Buna ziua, Locuiesc intr-o comuna modesta din Romania. Aici actualul primar le-a facut viza de flotant tuturor membriilor din familie care sunt plecati din ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu - exista limita la numarul de persoane? alexandeer_tomescu1 alexandeer_tomescu1 Am luat intr-un spatiu de 50mp. (apartament cu 2 camere) mai multe persoane cu titlu gratuit, in vedera intocmirii cartii de identitate. Aceste persoane nu ... (vezi toată discuția)
Spatiul locuibil ovidiu78tz ovidiu78tz Va rog sa ma lamuriti daca sunteti amabili care este definitia spatiului sau a imobilului locuibil deoarece la aplicarea TVA de 5% unul ditre criterii este ... (vezi toată discuția)