avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Truc cu viza de flotant
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Truc cu viza de flotant

Buna ziua,

Locuiesc intr-o comuna modesta din Romania. Aici actualul primar le-a facut viza de flotant tuturor membriilor din familie care sunt plecati din comuna de mult timp si nu mai au nici o legatura cu ceea ce se intampla aici. La fel au procedat si consilierii sau unii prieteni ai lui. In total sunt aprox. 100 de persoane cu fiza de flotant, care nu locuiesc in comuna, dar o sa participe la votul de maine. M-am documentat si pare legal, dar nu mi se pare normal ca persoane care nu locuiesc in zona sa decida pentru viitorul meu. Au fost mandate la rand cand nu s-a facut nimic, acum cand se simte presiunea s-a recurs la acest truc.

Va rog frumos sa imi spuneti dvs. daca este legal, in ce conditii sau ce s-ar putea face in aceasta situatie. Astept raspuns cat mai iute.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:01, 5 Iunie 2016
Puteti face o sesizare la parchet.
mentorgfx a scris:


M-am documentat si pare legal,



Nu ati precizat concret,care este concret numarul de vize de flotant acordate de catre persoanele mentionate de dv
Una este sa acorde viza de resedinta la 1-2 persoane si alta pentru 6-10 persoane
Suprafete minime de locuit prevazute de Legea locuintei nr 114/1996 sunt:
o persoana trebuie sa beneficieze de o suprafata utila de minim 37 mp, din care 18 mp sa fie destinati locului de dormit, 2,5 mp spatiului de luat masa, 5mp bucatariei, 4,5 mp spatiilor sanitare, iar 2 mp spatiilor de depozitare.


Daca este vorba de 2 persoane care impart un spatiu comun, legislatia prevede necesitatea : de 52 mp, respectiv de inca o camera a 12 mp, destinata dormitorului.
Inaltimea minima a camerelor de locuit trebuie sa fie de 2,55 m, exceptie facand mansardele, subpantele si nisele, care trebuie doar sa asigure un volum de macar 15 mc de persoana.
In cazurile in care la o singura adresa sunt inregistrate mai multe cereri de acordare a vizei de resedinta sau de stabilire a domiciliului, lucratorii SPCLEP pot solicita politiei sa realizeze verificari in teren din care sa rezulte daca toate persoanele care au solicitat viza de resedinta/flotant , locuiesc efectiv la adresa declarata.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar Florin Negrea Florin Negrea proprietarul unui apartament cu 2 camere poate lua in spatiu 6 persoane,si ce lege reglementeaza acesta lucruri (vezi toată discuția)
Luare in spatiu - exista limita la numarul de persoane? alexandeer_tomescu1 alexandeer_tomescu1 Am luat intr-un spatiu de 50mp. (apartament cu 2 camere) mai multe persoane cu titlu gratuit, in vedera intocmirii cartii de identitate. Aceste persoane nu ... (vezi toată discuția)
Pentru flotant - riscuri Daniela51 Daniela51 Daca bag pe cineva flotant,ce drepturi are acea persoana?Iar daca eu consider ca nu mai merita ce trebui eu sa fac? Ce acte trebui pentru flotant? (vezi toată discuția)