avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... luare in spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

luare in spatiu

Am luat intr-un spatiu de 50mp. (apartament cu 2 camere) mai multe persoane cu titlu gratuit, in vedera intocmirii cartii de identitate. Aceste persoane nu locuiesc efectiv la mine, doar li s-a intocmit cartea de identitate pe adresa imobilului meu cu acceptul meu. Mentionez ca aceste persoane sunt cetateni romani din rep. moldova, care au dobandit legal cetatenie romana iar acestia au un imobil de locuti in r. moldoava, doar ca pt. a-si intocmi o carte de identitate romaneasca au nevoie de o adresa de domiciliu, unde sa figureze.
INTREBARE: EXISTA VREO LEGE CARE SA REGLEMENTEZE NUMARUL DE PERSOANE CARE POT SA FIGUREZE CU CARTE DE IDENTITATE LA ADRESA MEA DE DOMICILIU ???
Va multumesc pt. raspuns si ajutor.
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 21:46, 9 Decembrie 2011
Nu exista!
Nu exista, dar bate la ochi daca aveti mai multe persoane la acea adresa. Unii practica luatul in spatiu pe bani asa ca s-ar putea ca cineva sa se intereseze ce motiv aveti de sunteti asa de primitor. Cand ii primiti in spatiu insemna ca dati o declaratie in fals, ei nu locuiesc la adresa, ii primiti fictiv.
Eu personal m-as opri la a mai primi in spatiu... Ganditi-va si la alte aspecte care decurg din faptul ca dumnealor figureaza cu domiciliul la adresa imobilului proprietatea dvs. La un moment dat nu o sa va mai convina ca i-ati primit in spatiu. Si o sa mergeti la evidenta sa-i scoateti din spatiu si o sa descoperiti ca acesta este un lucru mult mai dificil. Uneori doar instanta va fi solutia. Cei de la evidenta n-o sa va poata ajuta pentru declaratiile fictive. Dvs. veti trage toate ponoasele. Daca ceea ce au facut moldovenii pt. dvs merita atunci suportati toate consecintele declaratiilor false...
Ma intreb eu ca un filozof ce sunt, oare lucratorul de la evidenta cum de nu a sesizat ca in locuinta dvs. stati cate 2/mp? :hammer: La o simpla verificare se poate observa cu ochiul liber ca faceti un fel de trafic de...nu persoane ci domiciliu, asa ca daca va face cineva o vizita, doua, pana la urma tot va prinde si va puteti alege cu un dosar penal de toata frumusetea. Cine o sa va creada pe cuvant de onoare ca nu ati avut nici un fel de beneficiu de pe urma afacerii? Iar in alta ordine de idei bep are dreptate, la un moment dat o sa va doriti sa scapati de ei si nu o sa aveti cum.:hm:
Imi cer scuze, dar probabil ca nu cunoasteti care este procedura. solicitantul completeaza o "Cerere pentru eliberarea actului de identitate". asa se numeste cererea. Pe verso acestei cereri exista o rubrica numita "Consimtamantul titularului spatiului de locuit". aici scrie doar atat: Subsemnatul, nume... . prenume..., CI seria .. nr...consimt ca solicitantul acestei cereri sa aiba domiciliul in locuinta mea situata la adresa inscrisa in cerere. data si semnatura. atat tot. Solicitantul specifica in cerere ca are o adresa de domiciliu in R. Moldova, numit "domiciliul anterior". domiciliul de fapt al acestora in Romania, consta doar in a avea o adresa pe cartea de identitate, nicidecum sa locuiasca la acea adresa. faptul ca pt. acest asa zis "accept" primesti sau nu bani asta este problema fiscului care ar trebui sa gasesca o metoda de impozitare pentru nr. de persoane inscrise la adresa de domiciliu. sincer nici eu nu stiu cum ar fi legal si fara dureri de cap. pentru asta am facut apel la acest forum sa ne consultam sau poate ca cineva in domeniu sa ne dea o informatie clara si legala. va multumesc pt. sfaturi si pt. colaborare.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
iorga123, utilizator
@iorga123


Solicitantul specifica in cerere ca are o adresa de domiciliu in R. Moldova, numit "domiciliul anterior".


Prin domiciliul anterior se intelege domiciliul pe care l-a avut inainte de a va da dvs. acordul sa isi faca CI cu domiciliul la adresa dvs.

Fiind cetateni romani, nu pot avea domiciliu si in Romania, si in Moldova, oricat de moldoveni ar fi la origine. Un cetatean roman poate avea un singur domiciliu, ori in tara, ori in strainatate.

Fara dureri de cap cred ar fi fost (cate) un contract de inchiriere inregistrat la fisc - acest lucru le-ar fi permis sa isi depuna actele fara ca prezenta dvs. sa mai fie necesara. In plus, in acest caz nu s-ar mai fi putut gandi nimeni ca la baza acceptului dvs. ar putea sta si altceva decat pura bunavointa.

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu - exista limita la numarul de persoane? alexandeer_tomescu1 alexandeer_tomescu1 Am luat intr-un spatiu de 50mp. (apartament cu 2 camere) mai multe persoane cu titlu gratuit, in vedera intocmirii cartii de identitate. Aceste persoane nu ... (vezi toată discuția)
C i la chiriasi DaviAndrei DaviAndrei Buna ziua, am un apartament inchiriat de 2 luni, la 4 tineri , care sunt cetateni Moldoveni. Ei ma roaga daca pot sa le fac buletin de Romania. Sincer am o ... (vezi toată discuția)
Adresa de domiciliu BCF BCF Buna ziua Am o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta. Sunt divortata de 2 luni. Partaj pe bunurile comune inca nu am facut. Fostul meu sot are trecuta pe ... (vezi toată discuția)