Sunt divortat si copiii au fost incredintati sotiei. Ea a plecat in strainatate lasandu-mi copiii, dar nu stiu cand si daca mai vine. Pana cand se vor lamuri treburile, exista o modalitate, alta decat hotararea judecatoreasca, mai rapida vreau sa spun, de incredintare provizorie a copiilor?
Va multumesc!
Nu tin sa obtin custodia exclusiva, cand va veni mama, daca va veni, poate copiii vor vrea sa stea cu ea, am intrebat doar de conditionare, daca exista. Dar sa va dau un exemplu: am fost sa cer ajutor de incalzire pentru iarna asta si pe copii nu pot sa ii iau in calcul, pentru ca nu am nici o hartie ca sunt la mine. Nu vreau sa continui, v-am dat doar cel mai recent exemplu.
Doream sa va mai intreb daca fosta sotie, in ipoteza in care se intoarce si doreste sa ia copiii in afara tarii, are nevoie de acceptul meu (copiii fiindu-i incredintati ei prin hotarare judecatoresca).
Multumiri!
Daca minorii sunt incredintati ( pe vechea legislatie- codul familiei) mamei prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, mama nu are nevoie de acordul dvs. pentru a iesi din tara impreuna cu ei.
am si eu o problema si ca sa trec la subiect voi incepe:
De 4 ani am avut o relatie cu o fata care acum 6 luni a nascut o minunata fetita ne-am mutat impreuna lucrurile au mers bine pana acum 1 luna cand am avut o cearta deoarece banii nu prea ne mai ajungeau si ea a hotarat sa plece cu fetita la tara la mama ei. De atunci o tinem numai in certuri (deoarece ea este foarte influentata de mama ei) ea nu aduce fetita sa o vad iar eu nu ma duc la ei la tara deoarece ma vor da afara din curte. Intrebarea mea este : pot lua custodia fetei in conditiile in care casa unde stau acum este la rosu au decat o camera amenajata in care traiesc 4 persoane ( maicasa taicaso , mama si fata) nu au apa curenta au toaleta in curte iar caldura este improvizata printr-un godin care de foarte multe ori baga fumul in casa (mentionez ca ei mai detin un apartament in oras de 2 camere in care locuieste fratele mamei insa spune ca nu sta cu fata la oras deoarece nu au bani sa intretina inca o camera la oras pentru ea si fata) Mentionez ca veniturile lor sunt aduse de tatal mamei care are un salariu de 1300 lei din care 900 lei plateste rata la banca in fiecare luna si fratele mamei care are un salariu de 900 lei rata de 200 lei si trebuie sa platesca intretinerea apartamentului la oras. Ca venituri eu detin o firma care are profit si cifra de afaceri si locuiesc dupa despartire cu parintii mei care detin in oras un apartament cu 3 camere. Am sanse sa obtin custodia copilului mai ales ca vine iarna si mama isi bate joc de fata tinand-o in conditii greu de inchipuit . Multumesc